Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Μοίρασε «προγράμματα» για τη φτώχεια που εντείνει η κυβερνητική πολιτική

Το Πέραμα της φτώχειας και της ανεργίας επέλεξε η κυβέρνηση για να στήσει νέα φιέστα, ελπίζοντας ότι μέσα στα «ερείπια» μπορεί να αποκτήσουν κάποια παραπάνω αξία οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες - ψίχουλα, σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αγκομαχούν απ' τα βάρη που τους έχει φορτώσει η πολιτική για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Το περασμένο Σάββατο, συνοδευόμενος από κουστωδία υπουργών (Ν. Φίλης, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου, Θ. Δρίτσας, Δ. Βίτσας, Αλ. Χαρίτσης) και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, επισκέφτηκε το δημαρχείο Περάματος, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Γ. Λαγουδάκη. Για τις... τηλεοπτικές ανάγκες εξέτασαν από κοινού χάρτες και σχεδιαγράμματα, στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το δημοτικό θέατρο και αποχώρησε.

Ο Αλ. Τσίπρας εξήγγειλε «δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης» και «ανάπτυξης» για την ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας για προγράμματα ικανά να αλλάξουν «την καθημερινότητα των ανθρώπων του Περάματος», μοίρασε στην πραγματικότητα γνωστά προγράμματα με ημερομηνία λήξης, εξαρτώμενα από πόρους για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας της ΕΕ και τη... «φιλανθρωπία» επιχειρηματικών ομίλων που ξεπλένουν έτσι την κλοπή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου. Κι όλα αυτά τα παρουσίασε ως «αναδιανομή, στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους»...

Συγκεκριμένα, εξήγγειλε ένα νέο «πιλοτικό πρόγραμμα» που αφορά στο Πέραμα και σε άλλους 16 δήμους για «απασχόληση», «κατάρτιση και πιστοποίηση» ανέργων, για την «επανένταξη στην εργασία», με οκτάμηνη διάρκεια. Το πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν 500 περίπου άνεργοι απ' το Πέραμα θα γίνει «σε συνεργασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του Δημοσίου, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο βαθμό που αντιλαμβάνεται την κοινωνική ευθύνη»...

Ο Αλ. Τσίπρας, εξωραΐζοντας τη μόστρα των επιχειρηματικών ομίλων, που αλωνίζουν και στην ευρύτερη περιοχή, τους απηύθυνε κάλεσμα να επιδείξουν «κοινωνική ευθύνη» και να συμβάλουν για την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης, να «τσοντάρουν», προκειμένου να εξευρεθούν οι πόροι για τη στήριξη τέτοιων προγραμμάτων.

Μοίρασε ακόμα υποσχέσεις για πιλοτικό πρόγραμμα παροχής «ζεστού γεύματος» σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και εκσυγχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Σε ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σήμα κατατεθέν του Περάματος, που μαραζώνει ελέω της στρατηγικής της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων, ο Αλ. Τσίπρας έκανε επίκληση του... «εθνικού καθήκοντος των εφοπλιστών να επιλέγουν ελληνικά ναυπηγεία». Επίσης, προανήγγειλε μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ