Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Τρέχει να δρομολογήσει κομπρεμί και να στηρίξει αναδιαρθρώσεις

Για τις 26 - 28 Φλεβάρη προγραμματίζεται το συνέδριο του Ποταμιού, στο φόντο ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης στο αστικό πολιτικό σκηνικό, όπου επιχειρεί να κατοχυρώσει διακριτό ρόλο.

Οπως είπε ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης μιλώντας στο θεσσαλικό κανάλι TRT, «πρέπει να γεννάς μεταρρυθμιστικές ιδέες και το Ποτάμι είναι πιστεύω γεννήτορας μεταρρυθμιστικών, ριζικών αλλαγών. Και αυτό θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Με αφορμή το συνέδριό μας που θα γίνει τέλος Φλεβάρη στο Περιστέρι, θα δώσουμε τον κατάλογο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα».

Στο ίδιο μοτίβο, αρθρογραφώντας στο «Βήμα» υποστήριξε ότι «το Ποτάμι, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του ευρύτερου κεντρώου χώρου, προτάσσει τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις έναντι της συμφωνίας για τις διαδικασίες και τα αξιώματα».

Εσπευσε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι «συνεργασίες που προϋποθέτουν να διαλυθεί το Ποτάμι για να ενταχθεί σε ένα άλλο κόμμα δεν συζητάμε», αντίθετα, «παλεύουμε με προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος», η δε «χώρα» (βλ. η εγχώρια αστική τάξη) «να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο», που φιλοδοξεί να εκπροσωπεί το Ποτάμι.

Σημειωτέον, ακριβώς στη λογική σύμπηξης συνεργασιών προς ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ο Στ. Θεοδωράκης αρθρογράφησε και στην «Αυγή» υποστηρίζοντας π.χ. ότι «ο χρόνος για να αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα δεν είναι απεριόριστος» και «οι αναβολές κοστίζουν χαμένες γενιές».

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής των λεγόμενων «ΜΕΤΑρρυθμιστών», Σπ. Λυκούδης, μιλώντας σε συγκέντρωση όσων εκπροσωπεί στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας της «μεγάλης Προοδευτικής και Μεταρρυθμιστικής Δημοκρατικής Παράταξης» ως έναν «ανεξάρτητο, αυτόνομο και αυτο-προσδιοριοζόμενο πολιτικό φορέα». Απευθυνόμενος, μάλιστα, στο Ποτάμι, το κάλεσε «να διακηρύξει με ευθύτητα, σαφήνεια και ευθύνη ότι αποσκοπεί να αποτελέσει πρωτοπόρο και ισχυρή δύναμη ενότητας του χώρου αυτού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ