Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απόπειρα συκοφάντησης από την κυβέρνηση

Με τη δράση συγκεκριμένων αντιδραστικών, φασιστικών δυνάμεων προσπαθεί να ταυτίσει η κυβέρνηση (άμεσα ή έμμεσα) την αγανάκτηση των αγροτών, τους μαζικούς τους αγώνες και την άρνησή τους να συμμετέχουν σ' έναν προσχηματικό διάλογο.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν σε εκδήλωση του κόμματος στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Μάρδα, σε ανακοινώσεις και παρεμβάσεις στελεχών της κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγελλόταν «η προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και ακροδεξιών στοιχείων να τορπιλίσουν το διάλογο γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τους αγώνες των αγροτών και να ρίξει νερό στο μύλο τέτοιων δυνάμεων, ξένων προς την αγροτιά και τα προβλήματά της. Είναι η άλλη όψη της υποκριτικής τοποθέτησης των υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι τάχα υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών, γενικά των λαϊκών δυνάμεων και ότι αυτή είναι η «αριστερή» αντίληψη και διαφορά του από τη δεξιά, το νεοφιλελευθερισμό.

Γι' αυτό άλλωστε η κυβέρνηση επιλέγει αυτό το πεδίο για να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ, γράφοντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως «(...) θα πρέπει κάποιοι να προβληματιστούν, όταν γι' αυτές τις εισβολές υπάρχει αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής». Στην απάντησή της η ΝΔ κάνει λόγο περί «πανικού» στον οποίο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «επιχειρούν να ταυτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με το φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ».

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση, τα "παπαγαλάκια" της και η ΝΔ, ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Κάθε προσπάθεια συκοφάντησής μας όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να πυκνώσουμε τα μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο και τα νησιά, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά της σχέδια για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ