Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Κινητικότητα και για το Θριάσιο

Μετά την κυβερνητική «επιτυχία» ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ του ΤΑΙΠΕΔ, σειρά παίρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Θριάσιο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, πλειάδα ντόπιων και ξένων εταιρειών εκφράζουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό για τη δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 588 στρεμμάτων.

Μεταξύ των εταιρειών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν φέρονται η COSCO, η «Lamda Development», η «Grivalia Properties», η Εθνική Πανγαία, η METKA, ο ΑΚΤΩΡ, ο όμιλος Κοπελούζου, κ.ά., μιας και οι επενδυτές «εκτιμούν» αύξηση του εμπορευματικού όγκου που διακινείται στον Πειραιά, μετά την απόκτηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας από την COSCO.

Η κυβέρνηση κινείται παράλληλα για τις δύο παραπάνω ιδιωτικοποιήσεις, καθώς ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λήγει στις 26/4 και η προθεσμία για τον διαγωνισμό του Θριασίου εκπνέει στις 31/5.

Να σημειωθεί ότι η συνολική έκταση στο Θριάσιο, που μπορεί να «αξιοποιηθεί» επενδυτικά, υπερβαίνει κατά πολύ τα 588 στρέμματα που αναφέρονται στο σχετικό διαγωνισμό και δεν αποκλείεται ο τελικός επενδυτής να αναλάβει και τη διαχείριση παρακείμενων δημόσιων εκτάσεων και κτιρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ