Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
Κάλεσμα για κλιμάκωση των αγώνων

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), στην οποία χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία στις 4 Φλεβάρη, ειδικά αυτούς «που σπάζοντας τη λογική του "δε γίνεται τίποτα" έκαναν για πρώτη φορά το βήμα της συμμετοχής». Καλεί επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων της Ομοσπονδίας να σχεδιάσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, σημειώνοντας:

«Σ' αυτήν την προσπάθεια έχουμε να αντιμετωπίσουμε:

-- Την κυβέρνηση που κάνει διάφορους χειρισμούς για να ελιχθεί και να βάλει φρένο στη δυναμική που αναπτύσσεται, διασπώντας τους εργαζόμενους και αναπτύσσοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

-- Την ΕΕ που πιέζει για γρήγορη εφαρμογή των μέτρων.

-- Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι) που ψήφισαν το καλοκαίρι το 3ο μνημόνιο και δίνουν χέρι βοηθείας στις επιλογές της κυβέρνησης.

-- Τις πλειοψηφίες των ηγεσιών των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που συνεχίζουν να βάζουν πλάτη για να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική και παραπονούνται ότι δεν τους κάλεσε η κυβέρνηση σε κοινωνικό διάλογο για να συζητήσουν τις μεταρρυθμίσεις.

-- Το προεδρείο της ΠΟΘΑ που δεν έκανε τίποτα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την οργάνωση της απεργίας, ενώ εξακολουθεί να στέλνει με μήνυμα κάλεσμα στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, η οποία ζητά το νέο Ασφαλιστικό να συμβάλει στην "ανάπτυξη", δηλαδή η ανάγκη μας για Κοινωνική Ασφάλιση να συμβάλλει στην κερδοφορία του εργοδότη μας.

-- Τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (π.χ. ΣΕΗ) που βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και στις διαθέσεις των συναδέλφων να αγωνιστούν για Κοινωνική Ασφάλιση και ΣΣΕ. Εκεί που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις είναι στην υπονόμευση του ΠΑΜΕ, δηλαδή των συναδέλφων που μπαίνουν μπροστά για να αναπτυχθεί η αντίσταση στον κλάδο μας.

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι δεν πάει πια! Δε γίνεται να περιμένουμε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Παραμερίζουμε τα εμπόδια και αποφασιστικά προχωρούμε συζητώντας με τα μέλη του κάθε σωματείου.

Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων της Ομοσπονδίας να σχεδιάσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό στη Βουλή. Σε περίπτωση που το κάνει να προκηρύξουν 48ωρη απεργία.

Καλούμε επίσης τα ΔΣ να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 13 Φλεβάρη στην Ομόνοια στις 11 π.μ. για να διαμαρτυρηθούμε σε κοινό μέτωπο με τους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ