Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανησυχεί για νέες «αβεβαιότητες» για το εγχώριο κεφάλαιο

Τους φόβους αστικών επιτελείων η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία να ξαναζήσει το καλοκαίρι του 2015 (έλλειψη ρευστότητας και πορεία για «Grexit») εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον «ΑNT1».

Είπε: «Ανησυχώ πάρα πολύ (...) φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με την κατάσταση που έζησε τον Αύγουστο του 2015 (...) Και ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτή την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια; Αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση». Σχολιάζοντας, δε, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι «κάποιοι φλερτάρουν με την ιδέα τού να δραπετεύσουν από τις ευθύνες».

Αφού δικαιολόγησε ξανά την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ «για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν «αξιοποίησε» αυτή τη «συνεννόηση», «η οποία ήταν συνεννόηση πέντε κομμάτων, 220 βουλευτών και όλων των κοινωνικών εταίρων συναίνεση» και «πήγε σε εκλογές, γιατί ήθελε να επικρατήσει στο κόμμα του. Αυτή ήταν η επιλογή του. Οχι η χώρα».

«220 βουλευτές και πέντε κόμματα είναι πολύ ισχυροί για να πάνε να διαπραγματευτούν και να αναθεωρήσουν, να βελτιώσουν (...) τις αντιπαραγωγικές όψεις αυτής της συμφωνίας» πρόσθεσε, θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα της συνεννόησης των αστικών κομμάτων πάνω στα ζητούμενα του κεφαλαίου στα αντιλαϊκά παζάρια και πλασάροντας παράλληλα στο λαό το παραμύθι περί βελτίωσης του τρίτου μνημονίου.

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι «η άποψή μας, διατυπωμένη από το 2012 (...) είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας (...) με τα δυο μεγάλα κόμματα μέσα».

Παραπέρα, ζήτησε από την κυβέρνηση «να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο που έχει εμφανίσει για το Ασφαλιστικό», καθότι «δεν οδηγεί σε λύση για το Ασφαλιστικό, είναι απλώς ένα εισπρακτικό νομοσχέδιο» και να ξεκινήσει «ένα σοβαρό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς» για μια «λύση η οποία θα έχει προφανώς και επώδυνα μέτρα μέσα,αλλά θα είναι πιο δίκαιη»...

Σημειωτέον, τέλος, δεν περνά απαρατήρητη αποστροφή του λόγου της Φ. Γεννηματά, όταν αναφερόμενη ακριβώς στο πολιτικό περιβάλλον τα προηγούμενα χρόνια, άφησε αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο: «Το 2014 είχαμε τον κ. Τσίπρα που βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός και είχαμε τη ΝΔ κατά κύριο λόγο και ολίγον από ΠΑΣΟΚ που νιώθαμε πολύ δυνατοί και ισχυροί και τίποτα δεν θα χαλούσε αυτή την πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ