Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Ανταγωνισμοί επιχειρηματικών ομίλων με την κυβέρνηση σε ρόλο διαιτητή

Δεν εξελέγησαν τελικά ούτε κατά τη χτεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, γεγονός που σύμφωνα με την κυβέρνηση σημαίνει πρακτικά το άνοιγμα του δρόμου για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης από το υπουργείο Επικρατείας, με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει πλέον το σύνολο των αρμοδιοτήτων για την αναδιάταξη του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Χτες, για τρίτη συνεχή φορά, οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, απέρριψαν την πρόταση του προέδρου της Βουλής για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ΕΣΡ. Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση του προέδρου, θα πρέπει να συμφωνήσουν τα 4/5 των μελών της διάσκεψης. Το ΚΚΕ και χτες ψήφισε «παρών».

Ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι «θέλω να πω ότι σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται αυτό το θέμα να έρθει ξανά στη Διάσκεψη των Προέδρων», προσθέτοντας: «Είναι σαφές ότι η Βουλή δια της Ολομέλειάς της και εφόσον ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος γι' αυτό από την προηγούμενη διαδικασία, θα ασχοληθεί - εφόσον η κυβέρνηση φέρει, εάν φέρει, μια σχετική πρόταση - με τη συνέχεια και την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Και ενδεχομένως αυτό να γίνει πάρα πολύ σύντομα».

Ο ίδιος παρουσίασε στη διάσκεψη προπαρασκευαστική έκθεση του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία υποστηρίζεται ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερα από τέσσερα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, ελεύθερης μετάδοσης και υψηλής ευκρίνειας.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, όπως π.χ. οι Ν. Δένδιας από τη ΝΔ και Α. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλαν την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την πρόθεσή της να αναλάβει η ίδια τη μοιρασιά ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, για αντισυνταγματικότητα, μη νομιμότητα κ.ο.κ.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε στο λαό πως όλο αυτό το παιχνίδι με το ΕΣΡ αποτυπώνει τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς επιχειρηματικών συμφερόντων για την πίτα των τηλεοπτικών αδειών.

Χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ξεκαθάρισε ότι όλη αυτή η φιλολογία περί συνταγματικότητας ή νομιμότητας είναι για να «κρύβεται η ουσία», «πάει να κρύψει ποια είναι η πραγματικότητα. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και θέλει να το χρησιμοποιήσει και από την άλλη μεριά τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσω του ΕΣΡ και της πλειοψηφίας των 4/5, προσπαθούν να μπουν στο παιχνίδι. Αυτή είναι η ουσία. Οτι γίνεται μία διαπάλη διεκδίκησης για την τηλεοπτική πίτα συνολικά, για να μην πούμε παζάρι που είναι άσχημη λέξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ