Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ»
Προσπαθούν να σώσουν τον Μελισσηνό

Μία κερδοσκοπική εταιρία και μόνο, που κερδίζει σε βάρος της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, βγάζοντας αξιόπλοα τα σαπάκια των Ελλήνων εφοπλιστών, είναι ο «Ελληνικός Νηογνώμονας». Η ...ταυτότητα του «Ελληνικού Νηογνώμονα» σκιαγραφήθηκε ανάγλυφα χτες στο Εφετείο Πειραιά, όπου διεξάγεται η δίκη για το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ», που από το απόγευμα της 3ης Σεπτέμβρη βρίσκεται στον πάτο του Ατλαντικού μαζί με τους 24 ναυτεργάτες του πληρώματός του και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που του εξέδωσε ο «Ελληνικός Νηογνώμονας». Το ...ενδιαφέρον του «Ελληνικού Νηογνώμονα» για την ανθρώπινη ζωή το έδειξε η χτεσινή κατάθεση του Κ. Χίου (πτέραρχος εν αποστρατεία), ο οποίος την εποχή του ναυαγίου ήταν προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών και προ ημερών ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του «Νηογνώμονα», αντικαθιστώντας τον Δ. Μελισσηνό, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος στη δίκη.

Ο Κ. Χίου, όχι μόνο δεν κατάφερε να προσφέρει κάλυψη στον «Ελληνικό Νηογνώμονα», αλλά, αντίθετα, αύξησε τις εγκληματικές του ευθύνες, όχι μόνο για το ναυάγιο του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ», αλλά και για μια σειρά άλλα ναυάγια, όπως του τσιμεντάδικου «ΔΥΣΤΟΣ». Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι ουδέποτε τηρήθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας του «Νηογνώμονα» και οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου γίνονται ...τηλεφωνικώς και ...εκ περιτροπής! Οσον αφορά την υπόθεση του ναυαγίου, προσπάθησε να εμφανίσει τελείως ανεύθυνο τον Δ. Μελισσηνό, αναφέροντας ότι για το γεγονός ότι δεν έγιναν οι κατάλληλες επιθεωρήσεις στο «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ», ώστε να διαπιστωθεί ότι ήταν αναξιόπλοο, την ευθύνη φέρουν οι προϊστάμενοι του κ. Παχή, του επιθεωρητή, δηλαδή, που έλεγξε το πλοίο.

Οσο για το τι δουλιά έχει ο ίδιος στον «Ελληνικό Νηογνώμονα», αφού δεν έχει σχέση με τη θάλασσα, κατέθεσε ότι προσλήφθηκε το 1993 για να εγκαταστήσει στο «Νηογνώμονα» το σύστημα αξιοπιστίας ISO 9001. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο, εκτός από τον Κ. Χίου, συμμετέχουν μια σειρά απόστρατοι και υποναύαρχοι του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, όπως είναι ο Ν. Καλύβας, υποναύαρχος εν αποστρατεία του ΛΣ, ο Ν. Παπάς ναύαρχος εν αποστρατεία του ΠΝ, πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ και άλλοι.. Πρόκειται για ανθρώπους, που στο τέλος της καριέρας τους καταδέχτηκαν να προσληφθούν από τον «Ελληνικό Νηογνώμονα» για να του προσδίδουν με τους τίτλους που φέρουν το ...απαιτούμενο κύρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ