Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ποινικοποίηση δε θα περάσει

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Αυτή την προειδοποίηση στέλνουν τα συνδικάτα προς την κυβέρνηση, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους για την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και τις δικαστικές διώξεις που στήνονται σε βάρος συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Αθηνών υπογραμμίζει ότι πίσω απ' αυτή την επιχείρηση βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης «με κάθε μέσο να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα». Η οποία, αφού λήστεψε τα αποθεματικά των Ταμείων, έφτασε την ανεργία στα ύψη, προκάλεσε προβλήματα στην Υγεία και στην Παιδεία, αντί ν' απολογείται γι' αυτό, μεθοδεύει διώξεις. Το Συνδικάτο καταγγέλλει τις διώξεις σε βάρος των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ, τη δίωξη των απεργών γιατρών του ΙΚΑ, της «Ολυμπιακής» και υπογραμμίζει: «Ενας δρόμος υπάρχει, αντίσταση και πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

Την ύπουλη επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών για τη συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλει και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά, σημειώνοντας ότι η «κυβέρνηση δε φαίνεται να διδάχτηκε από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων». Ο νέος τρομονόμος που ψήφισε η κυβέρνηση δε θα περάσει, η εργατική τάξη της χώρας μας θα τον ακυρώσει στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ