Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ»
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε συνδικαλιστές

Παράνομα και καταχρηστικά απαγορεύτηκε χτες από τη διοίκηση της εταιρίας «ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ» η είσοδος συνδικαλιστών στο εργοστάσιο, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας!

Οπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ο έλεγχος έγινε με αφορμή τα πολλαπλά εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην επιχείρηση. Ωστόσο, κατά την επίσκεψη των συνδικαλιστών που συμμετείχαν από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία και το κλαδικό σωματείο, απαγορεύτηκε η είσοδος, παρά το γεγονός ότι και οι επιθεωρητές του ΚΕΠΕΚ επισήμαναν ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη.

«Καταγγέλλουμε - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - την απόφαση της εταιρίας ΓΙΩΤΗ ΑΕ, θεωρούμε ως απαράδεκτη την ενέργεια αυτή και ότι είναι αντίθετη προς τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στόχο έχει τη συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων και των ευθυνών τους για τις συνθήκες δουλιάς που επικρατούν στο χώρο. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη περίπτωση και επίσης ζητάμε από το ΚΕΠΕΚ να μας δώσει τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε στην ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ