Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρειάζεται επιθετική διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων

Συναντήθηκε χτες στον Περισσό αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ

Από τη χτεσινή συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ
Από τη χτεσινή συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ
Την ανάγκη για μια πιο ολοκληρωμένη επιθετική πολιτική των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτως ώστε να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους, στη βάση ενός πακέτου σύγχρονων διεκδικήσεων, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με δηλώσεις της, ύστερα από τη συνάντηση που είχε, χθες, αντιπροσωπεία του Κόμματος, με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα φλέγοντα, άμεσα και μακροπρόθεσμα, προβλήματα των εργαζομένων και ειδικότερα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ενώ ανταλλάχτηκαν και απόψεις γύρω από τα θέματα που αφορούν στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.

Αναλυτικότερα, το σύνολο των δηλώσεων της ΓΓ την ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Επιθετική διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων

«Εμείς - είπε η Αλ. Παπαρήγα - θεωρούμε ότι, με βάση και τις συνεχείς κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, δημιουργούνται προϋποθέσεις για μια πιο ολοκληρωμένη επιθετική πολιτική των εργαζομένων, του συνδικαλιστικού κινήματος, που να περιλαμβάνει την αναγκαιότητα γενναίων και ουσιαστικών αυξήσεων στους εργαζόμενους, παίρνοντας υπόψη την κερδοφορία που υπάρχει στην Ελλάδα, την άνοδο της παραγωγικότητας, αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, με συνδυασμό των οικονομικών αιτημάτων με το μεγάλο πρόβλημα, το κορυφαίο πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που αφορά τη συνταξιοδότηση, την Υγεία και την Πρόνοια.

Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προτάξουν ένα πακέτο σύγχρονων διεκδικήσεων και σε καμία περίπτωση να μη δεχτούν τη φιλοσοφία εκείνη που λέει ότι, στο όνομα της ΟΝΕ, στο όνομα της οικονομίας της αγοράς και της περίφημης "παγκοσμιοποίησης", οι εργαζόμενοι πρέπει να προσφέρουν τα δικαιώματά τους στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου. Θεωρούμε ότι, αν απελευθερωθεί η επιθετικότητα των εργαζομένων μ' έναν πολύμορφο τρόπο, υπάρχει η δυνατότητα να παρεμποδιστούν τα μέτρα που έρχονται μπροστά μας. Υπάρχει η δυνατότητα από εδώ κι εμπρός, από καλύτερες θέσεις το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιμετωπίσει τον καταιγισμό της επίθεσης που έρχεται. Και όχι μόνο να την αντιμετωπίσει, αλλά και ν' ανοίξει το δρόμο ουσιαστικών διεκδικήσεων και παρεμβάσεων με ευρύτερη κοινωνική και πολιτική διάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Απ' αυτή τη σκοπιά - κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - βλέπουμε εμείς τα ζητήματα και αναμφισβήτητα θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των εργαζομένων για μια ουσιαστική - θα έλεγα - λύση στα προβλήματά τους. Οχι για μπαλώματα και μικρομεταρρυθμίσεις που στην ουσία ανοίγουν το δρόμο των περίφημων σύγχρονων αναδιαρθρώσεων».

ΑΔΕΔΥ: Να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική

Την ανάγκη ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής «στις εργασιακές σχέσεις, στην πολιτική αμοιβών, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, με στόχο την κατοχύρωση όχι μόνο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών», υπογράμμισε, στις δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, τονίζοντας ότι η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ βρήκε την ανοιχτή διάθεση του ΚΚΕ να υποστηρίξει τους κοινωνικούς αγώνες, που αναμένεται να διεξάγει το συνδικαλιστικό κίνημα. Επίσης ο Σπ. Παπασπύρος ανακοίνωσε ότι η Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ θα έχει μια νέα συνάντηση με το ΚΚΕ, όταν, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, «πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα θα παρέμβει σε όλα τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα», έτσι ώστε από τη ΔΕΘ και μετά να δώσει «μια νέα διάσταση στην πορεία και στην ανάπτυξη των μαζικών και κοινωνικών αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ