Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικού Κινηματογράφου ελπίδες...

Από «Το σπίτι του Κάιν» του Χρ. Καρακέπελη
Από «Το σπίτι του Κάιν» του Χρ. Καρακέπελη
Ολο και περισσότερες ταινίες συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ και εμφανίζονται στις μεγάλες αγορές για προβολή ταινιών από τηλεοπτικά κανάλια. Πρόσφατα στη Μασσαλία πραγματοποιήθηκε η «Διεθνής Αγορά Ντοκιμαντέρ», όπου το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσίασε 15 ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής. Από αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΚ, «ένα μεγάλο κοινό συγκέντρωσαν και επιπλέον προκάλεσαν το ενδιαφέρον αγοραστών, που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με το ΕΚΚ» τα εξής ντοκιμαντέρ: «Το σπίτι του Κάιν» του Χρήστου Καρακέπελη, «Η Ακρόπολη» της Εύας Στεφανή και «Το Σχολείο» της Μαριάννας Οικονόμου.

Στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Κάρλοβι Βάρι (5-14/7) συμμετείχαν οι ταινίες «Το σπίτι του Κάιν» (διαγωνιστικό τμήμα) και σε άλλα προγράμματα του φεστιβάλ «Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη, το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα «Μ' αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου, Μάρκος Βαμβακάρης» και το «Ριζότο» της Ολγας Μαλέα.

Στο Φεστιβάλ Μόσχας (Ιούνιος) συμμετείχε το «Ριζότο» της Ολ. Μαλέα και έγινε με μεγάλη επιτυχία μια μικρή παρουσίαση ταινιών του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Στο ιταλικό φεστιβάλ για νέους «GIFFONI» (13-22/7) συμμετέχουν οι ταινίες «Πίσω πόρτα» και «Peppermint», ενώ στη «LAROCHELLE» (29/6-9/7) η «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ