Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΩΣΙΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Δεύτερος θάνατος υψηλόβαθμου στελέχους

Αίσθηση αλλά και ερωτήματα προκαλεί ο δεύτερος θάνατος, και μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών, υψηλόβαθμου στελέχους του Ρωσικού Οργανισμού Αντιντόπινγκ (RUSADA), μερικούς μήνες μετά την αποκάλυψη τεράστιου σκανδάλου ντόπινγκ με αθλητές της χώρας. Συγκεκριμένα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Νικίτα Καμάιεφ, άφησε την τελευταίου του πνοή, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ως πιθανότερη αιτία θανάτου την καρδιακή προσβολή.

Η είδηση για το θάνατο του Καμάιεφ μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ria Novosti», που επικαλείται τον πρώην γενικό διευθυντή της RUSADA, Ραμίλ Καμπρίεφ. Κατά τα λεγόμενα του Καμπρίεφ, ο Καμάιεφ αισθάνθηκε πόνους στο στήθος, αφότου είχε κάνει σκι, ενώ το ασθενοφόρο δεν έφτασε εγκαίρως. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Καμπρίεφ, ο Καμάιεφ ποτέ δεν του είχε μιλήσει για προβλήματα με την καρδιά του, παρότι ήταν συνεργάτες και φίλοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Φλεβάρη ένα άλλο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της RUSADA, ο Βιάτσεσλαβ Σίνιοφ, επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής, πέθανε χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβρη του 2015 η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Στίβου (IAAF) επέβαλε προσωρινή αναστολή χωρίς χρονικά όρια στη ρωσική ομοσπονδία για το σκάνδαλο ντόπινγκ, στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι εκτός των αθλητών μπλεγμένοι ήταν η ίδια η RUSADA, υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης αλλά και αντίστοιχα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Στίβου μέχρι και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ