Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φοβούνται τα τραγούδια μας... »

Στην οθόνη δεσπόζει η φιγούρα του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, μαζί με στίχους του. Αυτές οι εικόνες καλωσόρισαν τον κόσμο που κατέκλυσε την περασμένη Κυριακή το θέατρο «Ξυλοτεχνία» του Περιστερίου, για να παρακολουθήσει την παράσταση που προετοίμασε η ΚΟΒ Κέντρου - Αγ. Τριάδας Περιστερίου της ΠΟ Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με τίτλο: «Φοβούνται... Φοβούνται τα τραγούδια μας, μην τους τσακίσουν». Το χειροκρότημα θερμό, η ανταπόκριση πολύ μεγάλη, καθώς και η επιθυμία να συνεχιστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ενας αφηγηματικός διάλογος για τη ζωή και το έργο του Χικμέτ που έδεσε αξεδιάλυτα την τέχνη του με τη ιδεολογική στράτευση στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Δραματοποιημένη αφήγηση, ποιήματα, τραγούδια όλα αυτά δεμένα αρμονικά, δημιουργούσαν μια ενότητα που επέτρεπε στον θεατή να γνωρίσει στοιχεία από τη ζωή του ποιητή, τις συνθήκες μέσα στις οποίες μεγάλωσε, έδρασε και γαλουχήθηκε. Την επιλογή του να στρατευτεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα, το μεγαλείο της στρατευμένης τέχνης του.

Οδηγός για τη μουσικοθεατρική παράσταση, που εντάχθηκε στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και προετοιμαζόταν κοντά 2 μήνες ήταν το πλούσιο υλικό από το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε τον Ιούνη του 2015 η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Ν. Χικμέτ. Το αποτέλεσμα, με τη συμβολή άνω των 20 συντελεστών, μελών και φίλων του Κόμματος, είναι μέσα από ένα αρμονικό δέσιμο αφήγησης, απαγγελίας και τραγουδιού να ξεδιπλωθούν η ζωή του κομμουνιστή ποιητή και οι συνθήκες μέσα στις οποίες μεγάλωσε, έδρασε, ανδρώθηκε σαν πρωτοπόρος στους λαϊκούς αγώνες.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ