Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Η εισαγγελία της Μπολόνια (βόρεια Ιταλία) άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, που θεωρείται ύποπτος για την έξοδο μεγάλων χρηματικών ποσών από τη χώρα του. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κατέθεσε μήνυση ο Τούρκος επιχειρηματίας Μουράτ Χακάν Ουζάν, που ισχυρίστηκε ότι ο Μπιλάλ διέφυγε στην Ιταλία «με μεγάλο χρηματικό ποσό» και ομάδα ενόπλων σωματοφυλάκων, οι οποίοι απελάθηκαν από το ιταλικό έδαφος πριν επιστρέψουν με διπλωματικά διαβατήρια. Ο γιος του Ερντογάν μένει πλέον στην Ιταλία και ισχυρίζεται ότι πήγε εκεί για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε μεγάλες πόλεις της χώρας εξαπλώνονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη σύλληψη του προέδρου της φοιτητικής ένωσης του Πανεπιστημίου «Τζαβαχάρ-λαλ Νεχρού», Κανχάιγια Κουμάρ. Μεταξύ άλλων, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σε Μπάνγκαλορ, Τζαϊπούρ, Τσενάι. Ο Κουμάρ κατηγορήθηκε για αντεθνική δράση και κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο δέχτηκε επίθεση από φανατικούς ινδουιστές, προκαλώντας κριτική σε βάρος της κυβέρνησης για «ανοχή» που δείχνει σε ακραία στοιχεία.

ΣΟΦΙΑ.-- Το βουλγαρικό κοινοβούλιο απέρριψε χτες την πρόταση μομφής κατά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, την οποία είχε καταθέσει η αντιπολίτευση, με αφορμή κακοδιαχείριση στις υπηρεσίες Υγείας με 130 ψήφους κατά έναντι 80 υπέρ και πέντε αποχές.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Μέσα σε κλίμα έντασης και κατηγοριών για νοθεία, εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής στην Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι από την ακταμέτρηση του 23% των εκλογικών αποτελεσμάτων από τις προχτεσινές προεδρικές εκλογές προηγείται ο Πρόεδρος της χώρας, Γιοβέρι Μουσεβένι, με 62% και έπεται ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κίτζα Μπεσίγκε, με 33%. Τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών αναμένονται σήμερα (Σάββατο). Αυτά ενώ οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν χτες σε 36 εκλογικά τμήματα της χώρας που δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την Πέμπτη λόγω καθυστέρησης στην αποστολή εκλογικού υλικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ