Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ»
Διήμερο αφιέρωμα στον Μπρεχτ

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ διοργανώνει το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας», αύριο Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης». Και τις δύο μέρες, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18.30.

Την Κυριακή θα μιλήσει ο Βάλτερ Πούχνερ, καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και συγγραφέας και η Μαρία Μαρή, θεατρολόγος και εκπαιδευτικός. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί θεατρικό αναλόγιο με το έργο του Μπρεχτ «Αυτός που λέει Ναι και Αυτός που λέει Οχι». Η Θεατρική Ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών Κύπρου θα παρουσιάσει ποιήματα και τραγούδια του δημιουργού. Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» θα παρουσιάσει το μονόπρακτο «Ο ζητιάνος και το ψόφιο σκυλί» και ο Μουσικός Θίασος Σκιών θα παρουσιάσει τραγούδια και λόγια του Μπρεχτ με τίτλο «Τα μαύρα μάτια σου».

Τη Δευτέρα θα εισηγηθούν οι Νίκος Πιέρρος, πολιτικός μηχανικός, ιστορικός ερευνητής, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών και Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Στη συνέχεια, το Κορινθιακό Θέατρο θα παρουσιάσει ποιήματα και τραγούδια του Μπρεχτ, όπως και το μονόπρακτο «Η Εβραία». Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του Κ. Καζάκου με μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που πρόκειται να ανεβάσουν, στο οποίο ο Κ. Καζάκος ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο ανέβασμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ