Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθυστερούν οι διαδικασίες έκδοσης συντάξεων

Πόρισμα για τα προβλήματα καθυστέρησης στην έκδοση συντάξεων που παρουσιάζονται στο πρώην Ταμείο Μετάλλου, στο ΕΤΕΜ (από το 1999 έχει ενταχθεί στο ΙΚΑ), υπέβαλε χτες ο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη, Ν. Διαμαντούρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μετά τη συνάντηση ο Ν. Διαμαντούρος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι «από το 1992 έως το 1999 υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός εκκρεμών αιτήσεων για συντάξεις και από το 1999 ήταν οι καινούριες». Αναφερόμενος στο σύνολο των ταμείων, επισήμανε ότι «στα βασικά προβλήματα δε διαφοροποιείται το ΕΤΕΜ με τα άλλα ταμεία. Το βασικό είναι η καθυστέρηση στο χρόνο έκδοσης των συντάξεων. Υπάρχουν μεγάλυτερες ή μικρότερες καθυστερήσεις».

Από τη μεριά του ο υπουργός Εργασίας δήλωσε σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο σύνολο των ταμείων πως ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων θα βελτιωθεί με τη μηχανοργάνωση των ταμείων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει πότε θα ολοκληρωθεί. Ακόμα, ερωτώμενος για το αν η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη διοικητικού προσωπικού στο ΙΚΑ, απάντησε πως ήδη έχουν ανακοινωθεί προσλήψεις. Ομως οι προσλήψεις στις οποίες αναφέρεται είναι μόλις 1.007 θέσεις για διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό στο ΙΚΑ. ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει ο «Ρ» οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις μόνο σε διοικητικό προσωπικό ανέρχονται περίπου στις 3.500.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ