Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Απεργούν στα εργοτάξια του αεροδρομίου

Σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του νέου αερολιμένα Αθηνών σήμερα και αύριο Παρασκευή, απαιτώντας οι τεχνικές εταιρίες να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους, έτσι όπως αυτά έχουν συνδιαμορφωθεί και γνωστοποιηθεί με υπόμνημα από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», την Πανελλήνια Ενωση Χειριστών και την Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Τα αιτήματα των εργαζομένων αναφέρονται κυρίως στην αύξηση μεροκάματων και μισθών, στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και στην εξομοίωση του ωραρίου (7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο) για όλους τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη απεργούν οι εργαζόμενοι στις τεχνικές εταιρίες Κωνσταντινίδη και ΤΕ ΠΥΡΑΜΙΣ, ενώ αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο το χώρο του εργοταξίου.

Επίσης έχουν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, για τους ίδιους λόγους, οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του ομίλου Σαραντόπουλος - Κ/Π ΑΒΑΞ - ΕΤΕΘ και στους υπεργολάβους αυτών, στο κομμάτι της Αττικής Οδού από Σταυρό μέχρι Παλλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ