Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργία στις 26 του Ιούλη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την Πέμπτη 26 του Ιούλη, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο με την απεργία τους διεκδικούν τη λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και παλεύουν για να μπει φραγμός στην ασυδοσία κυβέρνησης και ξενοδόχων.

Η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου με ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο - σε αντίθεση μ' αυτό της Ομοσπονδίας - να συμμετάσχουν στην απεργία στις 26 του Ιούλη και παραπέρα να συντονίσουν τη δράση τους με τα άλλα συνδικάτα ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - κεφάλαιο στα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματά τους.

Ηδη, με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Νομού Ζακύνθου, καλούν τους εργαζόμενους του νησιού στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 26 του Ιούλη, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η «μαύρη εργασία», η τρομοκρατία, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, η παραβίαση του ωραρίου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, «ανθούν» στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στους χώρους των ξενοδοχείων «δεν εφαρμόζεται το 5νθήμερο, το 8ωρο, δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, υπάρχουν ανασφάλιστοι, παραβιάζεται η νομοθεσία και όλα αυτά με την ανοχή της κυβέρνησης». Αυτές βέβαια, όπως αναφέρεται, είναι μερικές από τις παρανομίες που διαπίστωσε η Επιθεώρηση Εργασίας, που συνεχίζει τους ελέγχους, όπως και το ΙΚΑ.

«Η πραγματικότητα - συνεχίζει η ανακοίνωση - που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όχι μόνο στο νησί μας αλλά σ' όλη την Ελλάδα, είναι η ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και στην κοινωνική ασφάλιση, που εξελίσσεται σε κατάργηση βασικών κατακτήσεων των εργαζομένων και η επιστροφή τους σε συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα. Κάτω από το φόβο της ανεργίας πολλοί εργαζόμενοι αποδέχονται τις συμφωνίες πακέτα με δυσμενείς όρους γι' αυτούς. Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουν τα κέρδη τόσο μεγαλώνει το φαινόμενο της ανεργίας. Παρ' όλα αυτά, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προχωράει το φθινόπωρο σε διάλογο με την κυβέρνηση για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως απαιτούν ΕΕ και ΣΕΒ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ