Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ολα «δουλεύουν ρολόι»!

Ο εμπαιγμός σε βάρος των επιβατών και των ναυτεργατών των ακτοπλοϊκών πλοίων, των οποίων η ταλαιπωρία αυξήθηκε κατακόρυφα με την έναρξη της θερινής περιόδου και οι κίνδυνοι που διατρέχει η περιουσία του ΝΑΤ από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ήταν τα στοιχεία που αναδείχτηκαν χτες κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή στους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε λίγο πολύ ότι όλα στην ακτοπλοΐα «δουλεύουν ρολόι»! Αυτό, όταν οι επιβάτες βιώνουν ήδη το μαρτύριο των απανωτών βλαβών των «αρχαίων» πλοίων που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του ακτοπλοϊκού στόλου, τις καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις, τα ακατάλληλα τρόφιμα, ενώ οι ναυτεργάτες έχουν αγγίξει τα όρια της εξάντλησης δουλεύοντας ασταμάτητα μέχρι και 18 ώρες χωρίς να πληρώνονται. Ειδικότερα, κατά τον υπουργό, «έχει αρχίσει να αποδίδει η προσπάθεια του Λιμενικού Σώματος για την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών οι οποίες προσφέρονται στα πλοία»! Παρουσίασε δε, ως επίτευγμα ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 60 έλεγχοι, οι οποίοι βέβαια ήταν μόνο αγορανομικοί και για σωστικά μέσα. Από τους ελέγχους αυτούς εντοπίστηκαν 8 παραβάσεις, γεγονός που το χαρακτήρισε «ικανοποιητικό».

Οσον αφορά το ΝΑΤ, ανέφερε την κυβερνητική απόφαση για αξιοποίηση της περιουσίας του, ενώ αναμένει τις επόμενες μέρες τις σχετικές προτάσεις του ίδιου του ταμείου. Ο υπουργός αν και δε διευκρίνισε τι ακριβώς ετοιμάζεται, ωστόσο έδωσε μια «γεύση» λέγοντας «η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την αξιοποίηση περιουσίας κανενός Ταμείου. Ως εκ τούτου λοιπόν, αν θέλουμε πράγματι να μιλούμε σοβαρά και να ενδιαφερόμαστε στην πραγματικότητα, να μη σταματάμε τις εξελίξεις και να μην μένουμε σε αγκυλώσεις του παρελθόντος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ