Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβάλλεται, πάλι, ο πλειστηριασμός του «Γκαίτε»

Για τρίτη φορά το γερμανικό δημόσιο πετυχαίνει να «παγώσει» τις διαδικασίες κατάσχεσης του Ινστιτούτου «Γκαίτε» και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του γερμανικού δημοσίου και με προσωρινή διαταγή του προέδρου της υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναστέλλει προσωρινά τη διαδικασία κατάσχεσης των δύο ακινήτων μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Δευτέρα το γερμανικό δημόσιο άσκησε έφεση στις αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας (3666 και 3667/20001) που δικαίωναν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο και άναβαν το «πράσινο φως» για τον πλειστηριασμό του Ινστιτούτου «Γκαίτε» και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο με μια σημαντική απόφαση είχε απορρίψει τις ανακοπές του γερμανικού δημοσίου κατά των κατασχέσεων που είχαν επιβληθεί επί ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στη χώρα μας.

Στο μεταξύ έχει προσδιοριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου 2001 η συζήτηση της έφεσης του γερμανικού δημοσίου. Συνεπώς, δε θα γίνει ο πλειστηριασμός των κατασχεθέντων δύο γερμανικών ακινήτων (Ιδρυμα «Γκαίτε» και Αρχαιολογική Σχολή), όπως είχε προσδιοριστεί για τις 12 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ