Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Βούλιαξαν» την Ολυμπιονίκη

Η Εθνική γυναικών επικράτησε στον πρώτο αγώνα του ομίλου του Σίδνεϊ Αυστραλίας με 9-7.

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε χτες η Εθνική γυναικών που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στον πρώτο αγώνα του ομίλου της «χρυσής» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Αυστραλίας με 9-7. Τα κορίτσια του Φώντα Μουδάτσιου πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση δείχνοντας ότι οι άσχημες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό της Ουγγαρίας αποτελούν παρελθόν. Η νίκη αυτή βάζει ουσιαστικά τα θεμέλια για την πρόκριση στην οκτάδα.

Οι Ελληνίδες παίκτριες έδειξαν χαρακτήρα από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης και κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 και 7-3. Οι Αυστραλέζες κατάφεραν να μειώσουν σε 7-6 εκμεταλλευόμενες κάποια χαλάρωση της ελληνικής άμυνας, όμως ένα γκολ της Κοζομπόλη και ένα εκπληκτικό τέρμα της Οικονομοπούλου έφεραν ξανά τη διαφορά στα τρία γκολ γερνώντας την πλάστιγγα της νίκης. Τα επτάλεπτα: 3-2, 3-1, 2-3, 1-1. Για τη χώρα μας που σήμερα αντιμετωπίζει την Ουγγαρία, τα γκολ σημείωσαν οι Ασιλιάν 3, Μωραϊτίδου 2, Κοζομπόλη 2, Αντωνάκου, Οικονομοπούλου.

Με Γερμανία οι άνδρες

Με πρώτο εμπόδιο τη Γερμανία ρίχνονται σήμερα και οι άνδρες στη μάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοδοξεί να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα στη διοργάνωση αφού άλλωστε είναι και το φαβορί της συνάντησης. Μετά την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η Εθνική μας ομάδα αναζητά κάτι καλύτερο στη Φουκουόκα, αφού υπάρχει πίστη στις δυνατότητες των παικτών. Η προϊστορία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε επίπεδο ανδρών, είναι ελαφρώς υπέρ της ελληνικής ομάδας, καθώς σε 15 αγώνες έχουμε επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες.

  • Παρούσα σε όλους τους τελικούς των αγωνισμάτων της συγχρονισμένης κολύμβησης θα είναι η ελληνική ομάδα, αφού μετά τη Χριστίνα Θαλασσινίδου, που προκρίθηκε στον τελικό του σόλο, το εισιτήριο για τους τελικούς πήραν τόσο το ντουέτο όσο και το ομαδικό. Μετά το ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο, η Χριστίνα Θαλασσινίδου με την Ελευθερία Φτούλη πέρασαν ως δέκατες στον τελικό με 91.613 βαθμούς, ενώ το ομαδικό προκρίθηκε ως ένατο με 90.634 βαθμούς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ