Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Το κυνήγι των απεργών πείνας συνεχίζεται

ΑΡΜΟΥΤΛΟΥ.-

Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει σπίτια, όπου αποφυλακισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας και οι συγγενείς τους και απειλούν να επέμβουν για να σταματήσουν τη διαμαρτυρία τους, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του περιοδικού Ο Αγώνας, που εκδίδουν οργανώσεις προσκείμενες στους απεργούς πείνας κι έφθασε στο «Ρ» χθες. «Ειδικές δυνάμεις και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας παρατάχθηκαν γύρω από τα σπίτια της Ταγιάντ» (οργάνωσης συγγενών των πολιτικών κρατουμένων) «και των πολιτικών κρατουμένων... Οι αποφυλακισθέντες που συνεχίζουν την απεργία πείνας μέχρι θανάτου, με ανακοίνωσή τους την 10η Ιουλίου, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αυτοπυρποληθούν σε περίπτωση που η αστυνομία επέμβει για να εμποδίσει το δικαίωμά τους στην αντίσταση. Οι δυνάμεις της αστυνομίας αποσύρθηκαν στις 03.00 μετά τα μεσάνυχτα. Η αστυνομία εμπόδισε τους συμπαραστάτες των απεργών να τους επισκεφθούν και τους απείλησε. Η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη και οι κάτοικοι εμποδίζονται να προσέλθουν στα σπίτια τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Εάν η αστυνομία επιχειρήσει μια νέα επέμβαση, θα προκαλέσει νέα σφαγή», σημειώνεται ακόμη. Δεν είναι γνωστό πόσοι αποφυλακισμένοι απεργοί πείνας βρίσκονται στην περιοχή, ενώ από πλευράς αρχών δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει, καλώντας «όλα τα κόμματα, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αμνηστία, όλους τους δημοκρατικούς φορείς, να συμπαρασταθούν στους αντιστεκόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ