Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προς αναζήτηση συμβιβασμού των αστών και μπόλικη υποκρισία

Στην προσπάθεια της εξεύρεσης συμβιβασμού ανάμεσα στις αστικές τάξεις για τη διαχείριση του μεγάλου ζητήματος του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού έχει επιδοθεί ένας από τους επικεφαλής των επιτελείων τη ΕΕ, ενόψει της συνόδου της λυκοσυμμαχίας με την Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ξεκίνησε από χτες περιοδεία στον λεγόμενο Βαλκανικό Διάδρομο των προσφυγικών ροών με συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Χτες, ξεκίνησε από την Αυστρία και θα ακολουθήσουν η Σλοβενία, η Κροατία, η ΠΓΔΜ, η Ελλάδα (αύριο το πρωί θα βρεθεί στην Αθήνα) και στη συνέχεια η Τουρκία. Βέβαια, ο Τουσκ καθώς και όλοι οι ηγέτες της ΕΕ και άλλοι ιμπεριαλιστές, υποκριτικά κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για το έγκλημα του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, που ξεριζώνουν οι επεμβάσεις τους.

Ο Τουσκ μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, δήλωσε ότι «η συζήτηση επικεντρώνεται στο πώς να εφαρμόσουν τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι πρέπει να «εφαρμοστεί πλήρως η συνθήκη Σένγκεν». Επίσης, μίλησε για συντονισμό και «ευρωπαϊκό σχέδιο» και εφαρμογή των αποφάσεων που παίρνονται για κατανομή προσφύγων, όταν είναι γνωστό ότι το ζήτημα αυτό είναι ένα πεδίο έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των αστικών τάξεων. Μιλώντας για τις «ανθρωπιστικές συνέπειες των αποφάσεων» σημείωσε ότι «η χώρα η οποία πρέπει να στηρίξουμε ιδιαίτερα είναι η Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτών των σκληρών χρόνων», προϊδεάζοντας ότι η κατάσταση του εγκλωβισμού χιλιάδων ξεριζωμένων στην Ελλάδα θα συνεχιστεί για πολύ. Μίλησε επίσης για «βελτίωση της συνεργασίας με τους γείτονές μας, ξεκινώντας με την Τουρκία», και τόνισε ότι «η Ευρώπη είναι έτοιμη, όπως έχει ήδη αποδειχθεί, να χορηγήσει ουσιαστική οικονομική στήριξη προς τις χώρες που γειτνιάζουν με τις εμπόλεμες περιοχές» (σ.σ. άραγε γιατί υπάρχει πόλεμος εκεί, ήταν αδιάφορο για τον Ευρωενωσιακό αξιωματούχο).

Ο Αυστριακός καγκελάριος Β. Φάιμαν, επέμεινε στην κόντρα με τη Γερμανία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Αυστρία δεν πρόκειται να γίνει αίθουσα αναμονής για τη Γερμανία» και με έμφαση υπογράμμισε ότι «η χώρα του τηρεί τη Συνθήκη Σένγκεν για τους ελέγχους στα σύνορα και όσο αυτό δεν συμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, θα παίρνει μέτρα στα δικά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ