Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Χύνει ρατσιστικό δηλητήριο και βγάζει «λάδι» τους υπεύθυνους

Ευκαιρία να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο βρίσκει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, πατώντας πάνω στο προσφυγικό πρόβλημα και συμβάλλοντας στο να «κουκουλώνονται» τα αίτιά του και οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, λάνσαρε πρόταση για «δημοψήφισμα για το λεγόμενο προσφυγικό ζήτημα», με το «ερώτημα» να είναι «αν ο ελληνικός λαός θέλει την παρουσία αυτών των ανθρώπων και μάλιστα σε συνοικισμούς μέσα στον αστικό ιστό». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «οι μόνοι νόμιμοι μετανάστες είναι οι Ελληνες» που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, ενώ σε αυτά πρόσθεσε και τα γνωστά περί «αλλοίωσης του ελληνικού έθνους».

«Καθαρίζοντας» για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που μπλέκουν ενεργά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και βαφτίζοντας και αυτός τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ... «Ευρώπη», είπε ότι «η Ευρώπη έχει και αυτή τις ευθύνες της. Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς στη Συρία»! Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η αναφορά του για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς, κάνοντας λόγο για τη μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας, είπε ότι «ο πρωθυπουργός όχι μόνο πρέπει, αλλά και έχει αργήσει να χρησιμοποιήσει το βέτο, για να προστατεύσει την πατρίδα μας», αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό.

Επανέλαβε, μάλιστα, τη γνωστή θέση της ΧΑ για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων από το στρατό, ισχυριζόμενος ότι «δεν είπα να πυροβολούμε και να πνίγουμε» τους «παράνομα εισερχόμενους», αλλά «η παρουσία του στρατού θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και δεν θα απολάμβαναν συνθήκες απόλυτης ελευθερίας».

Την ίδια ώρα, βέβαια, σε πρόσφατη τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρ. Παππάς, είχε πάρει χαρακτηριστική θέση στο δίλημμα αστικών επιτελείων για σύνδεση ή μη του Προσφυγικού με τα αντιλαϊκά παζάρια με τους «εταίρους». Οπως είπε: «Παρόλο που οι πάντες θα περίμεναν τη στιγμή των διαπραγματεύσεων για την επιβολή του μνημονίου - της συμφωνίας, όπως τη λέτε εσείς - η ελληνική κυβέρνηση να προέτασσε το Μεταναστευτικό - και να σημειώσω ότι από την άνοιξη του 2015 ήταν σε έξαρση - να έχει όπλο το Προσφυγικό, ώστε να πετύχει να έχει καλύτερους όρους στην αξιολόγηση και να υπάρξει, εν πάση περιπτώσει, μια ελάφρυνση του χρέους ή μια μείωση των μεγάλων απαιτήσεων των δανειστών και των επιτοκίων, καταλήξαμε στο σήμερα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ