Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Μυτιλήνη περιόδευσε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του Κόμματος τόσο στο λαό του νησιού για τη μάχη που δίνει προκειμένου να βοηθήσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καταφτάνουν εκεί καθημερινά, όπως και στους ίδιους τους ανθρώπους που τους ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί για το ποια μονοπώλια θα βάλουν στο χέρι τον πλούτο της ευρύτερης περιοχής.

Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ και ο βουλευτής του Κόμματος στο νησί, Σταύρος Τάσσος.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε το «hot spot» που βρίσκεται στην περιοχή Μόριας, όπου στοιβάζονται σε καθημερινή βάση πάνω από 3.000 άνθρωποι, ενώ χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν η παρουσία του Δ. Κουτσούμπα στο εμπορικό λιμάνι ακριβώς τη στιγμή που από πλοίο της Frontex αποβιβάζονταν πάνω από 200 ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά από Συρία, Πακιστάν και άλλες χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό και τους δύο αντιπεριφερειάρχες Β. Αιγαίου, Θ. Βαλσαμή και Χρ. Αργυρίου, με το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε ακόμη την κεντρική αγορά του νησιού και το κτίριο που στεγάζεται ο ΕΟΠΥΥ, όπου από τους υπεύθυνους αναφέρθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Το απόγευμα, τέλος, μίλησε σε μαζική συγκέντρωση του Κόμματος, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ