Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.--

Μετά από απόφαση του εξαμελούς Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική. Ο γγ του GCC, Aμπντουλατίφ αλ Ζαγιάνι προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση κατηγορώντας τη Χεζμπολάχ για «εχθρικές πράξεις» στις χώρες - μέλη, όπως απόπειρες στρατολόγησης νέων μελών για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών, υποκίνηση ατόμων σε διασάλευση της τάξης και σε πράξεις βίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου και στενός σύμμαχος της σαουδαραβικής μοναρχίας, Σαάντ Χαρίρι, μιλώντας από τη λιβανέζικη Βουλή που προσπάθησε ανεπιτυχώς, για μία ακόμη φορά, να εκλέξει νέο Πρόεδρο στη χώρα (όπως γίνεται εδώ και περίπου δύο χρόνια) δικαιολόγησε την απόφαση, λέγοντας ότι ήταν αποτέλεσμα «των ενεργειών της Χεζμπολάχ στην περιοχή».

Αφορμή φέρεται πως έδωσε προχτεσινοβραδινό τηλεοπτικό διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στην οποία επέκρινε τη Σ. Αραβία για το προ δύο βδομάδων ταξιδιωτικό «εμπάργκο» κατά του Λιβάνου, την αναστολή χορήγησης στρατιωτικής βοήθειας στο λιβανέζικο στρατό ύψους 3 δισ. δολαρίων, για αναρίθμητες βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και για τις επανειλημμένες σφαγές αμάχων στην Υεμένη, στο πλαίσιο της σαουδαραβικής ιμπεριαλιστικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ