Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Σκόπιμη κωλυσιεργία, εμφανής η απροθυμία διεκδίκησής τους

Η κωλυσιεργία για να μη βγει πόρισμα στην Επιτροπή της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές συνεχίζεται. Η Επιτροπή συστάθηκε στα τέλη του 2013 και μέχρι τα τέλη του 2014 έπρεπε να έχει βγάλει πόρισμα, ωστόσο οι παρατάσεις είναι συνεχείς. Ετσι, και στη χτεσινή συνεδρίαση ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής νέα τρίμηνη παράταση, για την οποία θα αποφασίσει η Ολομέλεια, με δεδομένο ότι 31 Μάρτη λήγει η θητεία της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε διεκδίκηση των οφειλών, γιατί δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος. Με τη σημερινή κυβέρνηση να συνεχίζει στη ρότα των προκατόχων της, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσόγκας, επανέλαβε χτες ότι η σημερινή εποχή είναι αποτρεπτική για διεκδίκηση (!) και ζήτησε να διευρυνθεί ο ρόλος και το περιεχόμενο της Επιτροπής, ως άλλοθι για την κωλυσιεργία και αποπροσανατολισμό.

Από την πλευρά του ΚΚΕ τονίστηκε ότι το πόρισμα έπρεπε να έχει ήδη βγει. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής με ομιλητές από την Εθνική Ομοσπονδία Αντιστασιακών Αντιφασιστών και απ' την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, είχε τονιστεί ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μπορούν να οπλίσουν την πολιτεία να προβεί στις διεκδικήσεις και σε ρηματική διακοίνωση και ότι η καθυστέρηση ενεργειών εκ μέρους της πολιτείας πλήττει και το γόητρο της Επιτροπής, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δοθεί η εντύπωση ότι οι συνεδριάσεις γίνονται για να γίνονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ