Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Ζητά «απόλυτο σεβασμό» σε αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα

Να γίνουν απόλυτα σεβαστές οι αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, που με γνώμονα τα συμφέροντα των μονοπωλίων της ανοιγοκλείνει την «κάνουλα» της ροής προσφύγων και μεταναστών, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα, αξιώνει ο πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να καμουφλάρει το βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων, επικαλούμενος γενικά και αόριστα «κοινούς αγώνες και αξίες, κοινές ευθύνες και κοινές δεσμεύσεις» και υποστηρίζοντας πως «χωρίς απόλυτο σεβασμό» σε αυτές, «δεν μπορεί να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη».

Παράλληλα, ζητά για πολλοστή φορά «μια δεσμευτική για όλους και από όλους απόφαση για τον υποχρεωτικό επιμερισμό της ευθύνης των ροών σε όλα τα κράτη της ΕΕ, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός».

Επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στο σχέδιο δράσης ΕΕ - Τουρκίας και στη «συνδρομή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για τη διαχείριση της κατάστασης», όπως δηλώνει, αν και μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό πως άλλος είναι ο σκοπός της αλεπούς στο παζάρι.

Στα πλαίσια των ενδοκαπιταλιστικών παζαριών, ο Αλ. Τσίπρας θέτει και ζήτημα μεταρρύθμισης της Συνθήκης του Δουβλίνου, όχι όμως κατάργησής της.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του επαναφέρει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, υποστηρίζοντας - την ώρα που με επίκεντρο το Προσφυγικό, η σύμπλευση με τη γερμανική κυβέρνηση βγάζει μάτι - ότι «αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια σύγκρουση ιδεών, ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές δυνάμεις, ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά».

«Ας προετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα...»

Ο δε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας χτες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, παρότι οι απόψεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την καταλληλότητά τους διίστανται. «Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ασκήσουμε βέτο. Ωστόσο, θεωρώ λάθος να λέει κάποιος προκαταβολικά ότι "ένα από τα εργαλεία που έχω στη διάθεσή μου δηλώνω ότι αποκλείεται να το χρησιμοποιήσω"» ανέφερε.

Επανέλαβε την εκτίμηση ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα προμηθεύσει τον πρωθυπουργό με «πρόσθετα διαπραγματευτικά ατού», εφόσον επιτευχθεί η συναίνεση και κατέληξε λέγοντας ότι «...ταυτόχρονα οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηκτική η κατάσταση με ευθύνη ΕΕ και κυβέρνησης (2016-09-25 00:00:00.0)
Κάνει κριτική για καθυστερήσεις (2016-03-09 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο μέτρα και μηχανισμοί για το ανοιγοκλείσιμο της «κάνουλας» στα σύνορα (2016-02-17 00:00:00.0)
Σχέδια έντασης της καταστολής σε βάρος των προσφύγων (2015-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ