Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Αμερικανικές ... νουθεσίες περί διαφθοράς

ΤΙΡΑΝΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε τη χορήγηση βίζας και την είσοδο στις ΗΠΑ Αλβανών δικαστών, που έχουν στιγματιστεί ως διεφθαρμένοι, απορρίπτοντας τις αιτήσεις τους για χορήγηση βίζας επιβεβαίωσε χτες σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου, σημειώνοντας ότι τέτοια μέτρα είναι «μόνον η αρχή».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έρχονται λίγους μήνες αφότου αλβανικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον εννιά Αλβανοί βουλευτές συμπεριλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ για το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, το ίδιο διάστημα, η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε ακυρώσει συνάντηση του Συνδέσμου Αλβανο-αμερικανικής Φιλίας, επειδή σε αυτήν συμμετείχαν βουλευτές που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα», στους οποίους έχει αποδοθεί κατηγορία περί διαφθοράς. Βεβαίως, οι αστοί Αλβανοί πολιτικοί που σήμερα υποτίθεται ότι νουθετούνται στηρίχτηκαν από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Αυτά ενώ κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία καταγγέλλουν το κυβερνών «Σοσιαλιστικό Κόμμα» και τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα ότι έχει «γεμίσει» την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος «με εγκληματίες και ανθρώπους με σκοτεινό παρελθόν». Μέχρι στιγμής, τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα, για εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ