Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δεκανίκι» της κυβέρνησης και της ΕΕ η «γκρίνπις»

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΑΣΥ για τις νέες επικίνδυνες απόψεις τής ...μη κυβερνητικής οργάνωσης, που ζητά να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στην ελαιοκαλλιέργεια

Νέες προφάσεις επιστρατεύει η «γκρίνπις» για ν' αποδείξει, ακόμα μία φορά, ότι αποτελεί άξιο δεκανίκι της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η, κατά τα άλλα, μη κυβερνητική οργάνωση, χύνοντας «κροκοδείλια» δάκρυα για τους δήθεν κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον, για το οποίο τόσο πολύ «κόπτεται» - όπως στην περίοδο του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία που, μαζί με όλα τ' άλλα, το ΝΑΤΟ διέπραξε ανεπανόρθωτα οικολογικά εγκλήματα και αυτή είχε λουφάξει συνειδητά και δε διαμαρτυρήθηκε - αυτή τη φορά με το πρόσχημα της οικολογικής καταστροφής ζητά να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Σύμφωνα με τις επικίνδυνες «οικολογικές ευαισθησίες» της «γκρίνπις», κακώς παρατάθηκε η καταβολή των επιδοτήσεων στην παραγωγή της ελαιοκαλλιέργειας, καθώς υπάρχει κίνδυνος αυτή ν' αυξηθεί και να επιβαρυνθεί το περιβάλλον με τη χρήση λιπασμάτων και άλλων φαρμάκων!!!

Σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση επισημαίνει ότι οι οικολογούντες της Greenpeace αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι είναι κυβερνητικότεροι της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκότεροι της ΕΕ. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής: «Στις επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΠΟΕ να περικόψουν δραστικά και να καταργήσουν τις επιδοτήσεις στ' αγροτικά προϊόντα, προστέθηκαν και οι οικολογούντες της Greenpeace, αναδείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι κυβερνητικότεροι της κυβέρνησης και ευρωπαϊκότεροι της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι προβάλλονται σαν μη κυβερνητική οργάνωση για να «θολώσουν» τα νερά.

Αυτοί που λούφαζαν και δεν έβγαλαν καμιά φωνή διαμαρτυρίας για τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα που προκάλεσαν γενικότερα στα Βαλκάνια οι βάρβαροι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, δείχνουν τώρα την οικολογική «ευαισθησία» τους απέναντι στους αγρότες και προτείνουν την κατάργηση των επιδοτήσεων τους ελαιολάδου, αφού «ανακάλυψαν» ότι για τα τεράστια προβλήματα της ερημοποίησης, της λειψυδρίας, της νιτροποίησης, αλλά και κάθε περιβαλλοντικού προβλήματος, υπεύθυνοι είναι οι αγρότες και ειδικότερα η ελαιοκαλλιέργεια.

Με την ενέργειά τους αυτή, οι οικολογούντες της Greenpeace απέδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι είναι άξιος ο μισθός τους και ότι λειτουργούν συνειδητά σαν δεκανίκι της κυβέρνησης και της ΕΕ, επειδή ξέρουν ότι για τη λειψυδρία οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στις εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν έκαναν τα απαιτούμενα έργα υποδομής, με αποτέλεσμα η χώρα μας, να έχει το χαμηλότερο ποσοστό αξιοποίησης των διαθέσιμων υδάτινων πόρων.

Επειδή γνωρίζουν ότι η ΕΕ με περιβαλλοντικά προσχήματα έχει αποφασίσει να περιορίσει δραστικά τη στήριξη της κοινοτικής γεωργίας, για να διαθέσει αυτά τα κονδύλια στον ευρωστρατό, την ευρωαστυνομία, τις δολοφονικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και γενικότερα στις νέες κοινές κοινοτικές πολιτικές που αποφασίστηκαν στο Μάαστριχτ και στο Αμστερνταμ.

Η ΠΑΣΥ επισημαίνει στους αγρότες ότι η κυβέρνηση και η ΕΕ, με πρόσχημα τη νιτρορύπανση ψήφισαν το νέο καταστροφικό κανονισμό για το βαμβάκι. Με πρόσχημα το περιβάλλον μείωσαν τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων και τους επέβαλαν πολυέξοδες περιβαλλοντικές μελέτες. Με πρόσχημα την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σχεδιάζουν να μειώσουν τις επιδοτήσεις στο σκληρό σιτάρι κ.ο.κ.

Γι' αυτό η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τα φερέφωνα της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενωμένοι ν' αντισταθούν στις αντιαγροτικές πολιτικές που προωθούνται με περιβαλλοντικά προσχήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ