Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με πανό και συνθήματα μπροστά από τη Βουλή

Από τη χτεσινή παρέμβαση της ΟΓΕ
Από τη χτεσινή παρέμβαση της ΟΓΕ
«8 Μάρτη. Αγωνιζόμαστε: Για εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία της μητρότητας. Για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά». Πανό με αυτό το σύνθημα άπλωσε η ΟΓΕ χτες το πρωί στο Σύνταγμα, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, καλώντας σε συμμετοχή στη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Οι γυναίκες θέλουν σταθερή δουλειά κι όχι απασχόληση και σύγχρονη σκλαβιά», «8 του Μάρτη σύμβολο αγώνα, θα μας οδηγεί κι ετούτο τον αιώνα», «Κοινωνική Ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμά μας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Παράλληλα, η ΟΓΕ καταδίκασε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τη μετατροπή του Αιγαίου και της Μεσογείου σε «θάλασσα νεκρών».

Επίσης, με την πρωτοβουλία της αυτή, η ΟΓΕ ανέδειξε την αντίθεσή της στην προγραμματισμένη για χτες συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στα λεγόμενα «Κέντρα Λήψης Αποφάσεων». Κατήγγειλε την κοροϊδία προς τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, τις οποίες η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν, καλούν να «αναδειχτούν» στα κοινοβούλια, σε άλλα όργανα και θεσμούς, στη διοίκηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Κάλεσε τις εργαζόμενες και τις άνεργες να πάρουν τη θέση τους εκεί που η συμμετοχή τους έχει νόημα και αξία, εκεί που μπορούν να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις αγώνα και διεκδίκησης, δηλαδή στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Προσερχόμενη στη Βουλή, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, συνομίλησε με τις γυναίκες που συμμετείχαν στην παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ