Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας για το ζήτημα της ανεργίας

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα, που θα γίνει στις αρχές Απρίλη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση
Την προσήλωση της κυβέρνησης στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που τσακίζει εργαζόμενους και ανέργους, επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ανακυκλώνει την ανεργία και τσεκουρώνει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, κατά τη χτεσινή συνάντηση με το δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του κομμουνιστή δημάρχου, ο οποίος παρουσίασε στον υπουργό τις προτάσεις του Δήμου για προσλήψεις σε υπηρεσίες και έργα που σχετίζονται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, παράλληλα με τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Πατρέων μεταξύ άλλων δήλωσε πως «ήρθαμε να ενημερώσουμε τον υπουργό για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι διεκδικούμε περισσότερες προσλήψεις για τη λειτουργία του Δήμου, προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στα νοσοκομεία μας, στα σχολεία μας, να αναπτυχθούν δραστηρίοτητες στο Δήμο, να λυθούν ζητήματα τα οποία θα αυξήσουν και τις προσλήψεις, για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε έστω λίγο το πρόβλημα της ανεργίας.

Ταυτόχρονα, βάλαμε το ζήτημα με τους ανέργους τους οποίους έχουμε και είναι αναγκαιότητα να βοηθηθούν και ως εκ τούτου να παρθούν μέτρα προστασίας όσο καιρό είναι άνεργοι».

Ο Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε και στη μεγάλη πορεία που οργανώνει ο Δήμος για να αναδείξει το ζήτημα της ανεργίας και να διεκδικήσει μέτρα. Οπως είπε, «θα έρθουμε με τα πόδια από την Πάτρα στην Αθήνα και στην πορεία αυτή πιστεύουμε ότι θα συνεργαστούμε με όλους τους δήμους που βρίσκονται στην πορεία μας, για ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Πάτρα, αφορά όλη την Ελλάδα, σε μικρότερο ή περισσότερο βαθμό και ότι απαιτούμε αυτά που ζητάει ένας άνεργος να ικανοποιηθούν».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, «ο δρόμος που μας απομένει, είναι να προχωρήσουμε στις κινητοποιήσεις, οι οποίες δεν τελειώνουν με την κινητοποίηση που θα οργανώσουμε την πρώτη βδομάδα του Απρίλη, αλλά είναι πολύ βασικό να δώσουμε με ένταση την ανάγκη να υπάρχει εργασία, να υπάρχει ανακούφιση αυτών που είναι άνεργοι, να μην ψάχνουμε και να ζητούμε ελεημοσύνη, κάτι το οποίο δε συμβαδίζει με την υπάρχουσα κατάσταση την αντικειμενική».

Είπε, τέλος, ότι για την πορεία κατά της ανεργίας «υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο στην Πάτρα που ούτως ή άλλως οργανώνεται από εμάς και υπάρχει μια ζεστασιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ