Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράδεισος η Αθήνα, σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να αποδειχθεί ότι τα έργα για την Ολυμπιάδα όχι μόνο δεν καταστρέφουν τους ελεύθερους χώρους, αλλά αντιθέτως αποτελούν το «όχημα» για την αύξησή τους, κινήθηκε η χτεσινή ημερίδα με θέμα «Ολυμπιακά Εργα και Αναπλάσεις, Εργα Πρασίνου - Περιβάλλων Χώρος». Την ημερίδα διοργάνωσαν το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Οργανωτική Επιτροπή του 2004, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα, η Αθήνα θα αποτελεί - αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες - έναν... παράδεισο, με πολύ πράσινο, τόσους ελεύθερους χώρους όσους έχει ανάγκη η πρωτεύουσα και φυσικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων να ανεβαίνει κατά πολύ! Μάλιστα, ο Ηλ. Μπεριάτος, γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, ισχυρίστηκε ότι θα γίνουν «60 έργα που θα καλύψουν 40.000 στρέμματα πρασίνου, διαμορφώνοντας ήδη τη νέα Αθήνα όπου ο δημόσιος χώρος γίνεται το κύριο μέρος του αστικού ιστού της πόλης».

Παρόμοιες απόψεις εξέφρασαν και οι υπόλοιποι ομιλητές και εισηγητές της ημερίδας, οι οποίοι αφού διαπίστωσαν ότι η σημερινή Αθήνα «είναι από τις χειρότερες πόλεις», αποφάνθηκαν ότι με τους Ολυμπιακούς ανοίγεται η ευκαιρία για να γίνει η πόλη καλύτερη!

Φυσικά, κανείς από τους ομιλητές δεν είπε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν όλα αυτά τα έργα πρασίνου, ούτε, φυσικά, πού και πότε θα γίνουν. Την ίδια στιγμή: Καταστρέφεται ο Σχοινιάς. Το πάρκο στο Γουδί διεκδικείται από την ΠΑΕ ΠΑΟ για να τσιμεντοποιηθεί. Το Θων έχει αποφύγει την πλήρη τσιμεντοποίηση από τον Μπ. Βωβό, χάρη στον αγώνα των κατοίκων. Το κτήμα της Ομορφοκκλησιάς κινδυνεύει. Οι περισσότερες ανάσες ζωής των κατοίκων του πολύπαθου Λεκανοπεδίου βρίσκονται κάτω από τη «δαμόκλειο σπάθη» των μεγαλοεργολάβων και των κατασκευαστών.

Κατά τα άλλα, η Αθήνα θα γίνει... παράδεισος. Οχι όμως για τους κατοίκους της, αλλά για τους εμπόρους γης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ