Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ
Να αποδοθεί στους κατοίκους του Βόλου

Μέτρα για την κατοχύρωση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

«Η οικοπεδική έκταση της πρώην ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ να περιέλθει στο λαό του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου». Αυτό ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι και οι φορείς του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου - αναφέρουν οι τρεις βουλευτές - από τις ενέργειες που γίνονται για τον αποχαρακτηρισμό μεγάλης οικοπεδικής έκτασης μέσα στον οικοδομικό ιστό της πόλης από κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους σε οικοδομικό τετράγωνο. Κι αυτό την ώρα που είναι γνωστή η έλλειψη ελεύθερων - κοινόχρηστων και κοινωφελών - χώρων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των κατοίκων του.

Η 31 στρεμμάτων οικοπεδική έκταση της πρώην ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ -επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - έχει χαρακτηριστεί ως Χώρος Εκπαίδευσης, Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Πρασίνου (ΦΕΚ 524/Δ/23-6-1997). Χρόνιο αίτημα των κατοίκων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου είναι να αποδοθεί στην πόλη αυτός ο χώρος, ο οποίος θα λύσει μερικώς τα παραπάνω προβλήματα στις δυτικές συνοικίες του Βόλου, αλλά και συνοικιών της Νέας Ιωνίας.

«Οπως είναι γνωστό - τονίζουν οι βουλευτές - η υλοποίηση των χρήσεων του συγκεκριμένου ακινήτου - όπως εξάλλου προσδιορίζονται και στο προαναφερθέν ΦΕΚ - θα γίνει μόνο εάν υπάρξει πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης. Και τούτο επειδή ο χώρος αυτός μπορεί να περιέλθει στο δημόσιο και να παραχωρηθεί στην πόλη με συμψηφισμό τού (ύψους 1 δισ. δρχ. περίπου) χρέους της πρώην ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ με την αξία του ακινήτου».

Ερωτώνται, τέλος, οι υπουργοί ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αποκτηθεί από το δημόσιο η οικοπεδική έκταση της πρώην ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ και να αποδοθεί στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ