Πέμπτη 10 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σταθερό το προβάδισμα Τραμπ και Χίλαρι...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σταθερή πρωτιά διατηρούν έως τώρα στην κούρσα των αμερικανικών προκριματικών εκλογών ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στους Δημοκρατικούς, όπως διαφάνηκε από τα αποτελέσματα των καλπών που στήθηκαν την Τρίτη.

Ειδικότερα, τα τελικά αποτελέσματα των προκριματικών σε Μίσιγκαν, Μισισίπι και Χαβάη αναδεικνύουν στους Ρεπουμπλικάνους πρώτο τον Ντ.Τραμπ, ενώ στο Αϊντάχο επικράτησε ο Τεξανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ. Ο Τραμπ έχει συνολικά 461 εκλέκτορες, ο Κρουζ 360, ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο με 154 εκλέκτορες και τελευταίος ο Τζον Κέισικ, κυβερνήτης του Οχάιο, 54 εκλέκτορες. Το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα πάρει τελικά όποιος συγκεντρώσει 1.237 εκλέκτορες (από το σύνολο των 2.472 εκλεκτόρων του κόμματος).

Στο «μέτωπο» των Δημοκρατικών, η Κλίντον, που κέρδισε χτες με άνεση τις προκριματικές στο Μισισίπι, αλλά έχασε στο Μίσιγκαν, προηγείται ξεκάθαρα έναντι του αντιπάλου της, γερουσιαστή από το Βέρμοντ Μπέρνι Σάντερς, καθώς διαθέτει ήδη 1.238 εκλέκτορες. Ο Σάντερς έχει μόλις 572. Το χρίσμα των Δημοκρατικών θα πάρει όποιος διαθέτει 2.383 εκλέκτορες (σε σύνολο 4.765 Δημοκρατικών εκλεκτόρων).

Την επόμενη Τρίτη, 15 Μάρτη, οι προκριματικές θα διεξαχθούν σε Ιλινόις, Φλόριντα, Μισούρι, Βόρεια Καρολίνα και Οχάιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ