Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ανασφαλής η λειτουργία με τη μείωση εφημεριών

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Θριάσιου Νοσοκομείου αποφάσισε να μη δεχτεί τη μείωση του αριθμού των εφημερευόντων γιατρών, όπως επιβάλλεται από τα εγκεκριμένα κονδύλια του υπουργείου Υγείας.

Το πρόβλημα προέκυψε με την ένταξη του Θριάσιου στο σύστημα εφημεριών. Μέχρι τότε, το κονδύλι για τους εφημερεύοντες γιατρούς ήταν 68 εκατ. δραχμές το μήνα. Το υπουργείο υποσχέθηκε ότι με την ένταξη στο σύστημα των εφημεριών το σχετικό κονδύλι θα αυξηθεί σε 85 εκατ. δραχμές το μήνα.

Ομως δεν έγινε η σχετική αύξηση, με αποτέλεσμα τα εγκεκριμένα κονδύλια να φτάνουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου με βάση το νέο σύστημα. Το υπουργείο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, συζητά να διαμορφώσει το κονδύλι σε 75 εκατ. δραχμές το μήνα. «Ο αριθμός των εφημερευόντων γιατρών έχει καθοριστεί από τους επιστημονικά υπεύθυνους των τμημάτων, τους διευθυντές, τους τομεάρχες και το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ενώ οποιαδήποτε μείωση προκαλεί κινδύνους στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου», τονίζουν οι γιατροί στην απόφασή τους.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου να εγκρίνει άμεσα το πρόγραμμα των εφημεριών της Ιατρικής Υπηρεσίας όπως ίσχυε μέχρι τον Απρίλη του 2001. Σε αντίθετη περίπτωση, το ιατρικό σώμα, σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης, «οφείλει να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή οκτάωρη πρωινή εργασία και στη συνέχεια αποχώρηση ελλείψει εγκεκριμένου προγράμματος εφημεριών». Μ' άλλα λόγια, το Θριάσιο θα σταματήσει να κάνει εφημερίες.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών καλεί το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου να καλύψει και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις για την έγκριση των κατατεθέντων προγραμμάτων εφημερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ