Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Συνέντευξη Τύπου για το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ξεκινάει αύριο Πέμπτη στη Ρόδο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, παραχώρησε χτες το ΠΑΜΕ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε η διακήρυξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο, αλλά και συγκεκριμένα παραδείγματα συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπου «βγάζει μάτι» η προσπάθεια αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών, ακόμα και με νοθεία, μέσα από το στήσιμο «βιομηχανίας» αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οπως σημειώθηκε εισηγητικά, «επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα, με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, δημοκρατική λειτουργία, ικανό να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους καπιταλιστές εργοδότες, τα κόμματά τους, τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες. Να συμβάλλει στο χτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών, που θα αντεπιτεθεί για την απόκρουση των αντιλαϊκών μνημονίων, για την οργάνωση της αλληλεγγύης, για την αγωνιστική ενότητα του λαού, με στόχο την απαλλαγή από τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές».

Στη βάση αυτή, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης και συμμετοχής στους εργαζόμενους, «για να γίνουν τα συνδικάτα ο πραγματικός υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων, απαλλαγμένα από τους ανθρώπους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της. Γιατί χωρίς αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, θα υπάρχει πάντα εμπόδιο και δυσκολία στο να υπάρξουν νικηφόροι αγώνες. Να οργανώσουμε την πάλη μαζί, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, παλιάς και νέας. Να γίνει κατανοητό ότι τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

«Σαν ΠΑΜΕ έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος προχωράει βασανιστικά, με αδυναμίες και δυσκολίες, αλλά είναι μονόδρομος για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους» ειπώθηκε ανάμεσα σε άλλα.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα τα στοιχεία για την αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, όπως δόθηκαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Η διακήρυξη του ΠΑΜΕ, την οποία παρουσίασε ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό τετρασέλιδο «Εργαζόμενοι και Λαϊκή Συμμαχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ