Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ζητά άμεσα μέτρα για τη διαβίωση των προσφύγων

Αμεσα μέτρα για τη διαβίωση των προσφύγων στο Κιλκίς ζητά η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, καθώς οι βροχές των τελευταίων ημερών έχουν μετατρέψει σε λασπότοπους τον καταυλισμό στην Ειδομένη και τα κέντρα φιλοξενίας σε Νέα Καβάλα και Χέρσο. Επιπλέον, το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Χέρσο δεν έχει ακόμα παροχή ρεύματος.

Επίσης, το Νοσοκομείο Κιλκίς έχει ξεπεράσει τα όριά του, καθώς ενώ είναι υποστελεχωμένο, καλείται να καλύψει και τις επείγουσες ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά έχουν μεγαλώσει, ακόμα και με τον ισχύοντα ελλιπή οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου που προβλέπει 86 οργανικές θέσεις, ενώ σήμερα στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 42 γιατροί και δεν υπάρχει πνευμονολόγος, νευρολόγος και παθολογοανατόμος. Η Παιδιατρική Κλινική, που είναι γεμάτη τις τελευταίες δύο βδομάδες, λειτουργεί με έναν παιδίατρο, μια γιατρό «δανεική» από ΚΥ και άλλους «δανεικούς» γιατρούς από τη Θεσσαλονίκη.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, με βάση αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων σε Ειδομένη, Νέα Καβάλα και Χέρσο.

Ειδικότερα, ζητά με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων, να χρησιμοποιηθούν κτίρια (όπως κλειστά γυμναστήρια, μεγάλες αποθήκες κ.ά.) για να προστατευτούν οι πρόσφυγες - και ειδικά οι μητέρες με τα παιδιά τους - από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θέρμανσή τους (όπως παροχή ξυλείας), να ολοκληρωθούν όποιες εργασίες απαιτούνται στα κέντρα της Νέας Καβάλας και του Χέρσου και να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία του νομού και τα Κέντρα Υγείας με προσωπικό και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, καλεί το λαό του νομού να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, αναδεικνύοντας τις αιτίες που δημιουργούν το Προσφυγικό, καταδικάζοντας τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις και διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων, μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους, ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ