Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Την ανατροπή ο Ολυμπιακός... τα παράπονα ο ΠΑΟ

Κάνοντας την ανατροπή ο Ολυμπιακός πέτυχε τη νίκη με 3-1 επί του ΠΑΟ στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής

Eurokinissi

Κάνοντας την ανατροπή ο Ολυμπιακός πέτυχε τη νίκη με 3-1 επί του ΠΑΟ στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής
Η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων», και μάλιστα με ανατροπή, η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, αλλά και οι εκπλήξεις των Ατρομήτου και Πλατανιά ήταν τα βασικά στοιχεία που σκιαγράφησαν την 26η αγωνιστική της Super League.

Στο Γ. Καραϊσκάκης ο και μαθηματικά πλέον πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1, πετυχαίνοντας την 23η σερί εντός έδρας νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και αιφνιδιάστηκαν από τους αντιπάλους τους και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με το γκολ του Μπέργκ (3`), και κινδύνεψαν με τα χειρότερα (ευκαιρία Ταυλαρίδη), εντούτοις μετά το 30` ανέκαμψαν, ανεβάζοντας την απόδοσή τους. Αρχικά ισοφάρισαν με τον Καμπιάσο (38`), ενώ όντας καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης πήραν τη νίκη στα τελευταία λεπτά με τα γκολ των Ντα Κόστα (87`), Ιντέγε (89`). Από την άλλη οι «πράσινοι», που φωνάζουν για οφσάιντ του Ντομίνγκεζ στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού, αλλά και για μια σειρά άλλων φάσεων (εξέδωσαν χαρακτηριστική ανακοίνωση), αν και ξεκίνησαν δυναμικά, στη συνέχεια και ιδιαίτερα στο β` μέρος έδειξαν να μένουν απο δυνάμεις και εμπνεύσεις.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της αγωνιστικής, δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί του Πανθρακικού με 3-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά τον αγώνα από το πρώτο 20λεπτο, χάρη στα τέρματα των Μπουονανότε (4`) και Αραβίδη (11`, 17`). Ετσι η «Ενωση», εκμεταλλευόμενη και την ήττα του Παναθηναϊκού, αύξησε τη βαθμολογική διαφορά από τους «πράσινους», κάτι που (προς το παρόν) της δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ (3β. έναντι 1β. του ΠΑΟ).

Κατά τα άλλα σπουδαία εμφάνιση στην πρεμιέρα του Βλάνταν Ιβιτς στον πάγκο του έκανε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-0 και έχοντας καλή απόδοση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Νίκη που κρατά τους «ασπρόμαυρους» στο τρίτο σκαλοπάτι. Τα γκολ του «Δικεφάλου» σημείωσαν οι Αθανασιάδης (22`, 39`) και Κοροβέσης (69`).

Στη Νέα Σμύρνη, με κορυφαίο τον Μπακασέτα που πέτυχε χατ-τρικ, ο Πανιώνιος νίκησε την Ξάνθη με 3-0 και κράτησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του για την 5η θέση.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και υποχρέωσε τους Αρκάδες να χάσουν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. Εκκωφαντική επιτυχία σημείωσε ο Πλατανιάς στη Λιβαδειά, νικώντας τον Λεβαδειακό με 3-0. Από τους πλέον κερδισμένους της αγωνιστικής θεωρείται ο ΠΑΣ Γιάννινα με το εκτός έδρας 2-0 επί της Καλλονής, που τον φέρνει σε τροχιά πλέι οφ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 70, ΑΕΚ 53, Παναθηναϊκός 45, ΠΑΟΚ 41, Πανιώνιος 40, Αστέρας Τρίπολης 34, ΠΑΣ Γιάννινα 34, Πλατανιάς 32, Λεβαδειακός 32, Ξάνθη 31, Παναιτωλικός 31, Ηρακλής 31, Ατρόμητος 30, Βέροια 26, Πανθρακικός 15, Καλλονή 15. Σημείωση: Ηρακλής και Ολυμπιακός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ