Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζονται!»

«Ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζονται!». Ετσι σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ το περιεχόμενο της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, την περασμένη Παρασκευή, με τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, από την οποία δεν προέκυψε καμία δέσμευση για μόνιμους διορισμούς και κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση, η ηγεσία του υπουργείου επανέλαβε πως θα ζητήσει, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς», 20.000 διορισμούς την επόμενη τριετία και ζήτησε μέσα στη βδομάδα από τις Ομοσπονδίες νομικά τεκμηριωμένες απόψεις για τις προσλήψεις της επόμενης χρονιάς.

«Για την κυβέρνηση ένα πράγμα προέχει. Η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους θεσμούς (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ), τον ΣΕΒ και την πλουτοκρατία, στο πλαίσιο της υλοποίησης του 3ου μνημονίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συνάντηση η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε: "Πρώτα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, για να πετύχει η αξιολόγηση και, αν το επιτρέψουν (!) τα δημοσιονομικά περιθώρια, ίσως να μπορέσει να κάνει κάποιους (!) διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών"».

«Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Ο υπ. Παιδείας, στη συνάντηση, ενώ ο ίδιος δεν έκανε καμία συγκεκριμένη πρόταση και δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα, ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς και το συνδικαλιστικό κίνημα να γίνουν ντεκόρ στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης, ζήτησε "να στηρίξουν" την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της, "να στηρίξουν" τη "διαπραγμάτευση" με τους θεσμούς!», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, κάνοντας λόγο για «άθλια και προκλητική τακτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ