Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανακάλυψε τώρα τις «παρα-οργανώσεις» γύρω απ' τους πρόσφυγες!

Σε νέα επίπεδα ανέβασε την πολιτική υποκρισία ο πρωθυπουργός, που χτες, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Αρμενίας, εμφανίστηκε να εξανίσταται για «παρα-οργανώσεις με το μανδύα των ΜΚΟ», τη στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει ποικιλοτρόπως τέτοιου είδους οργανώσεις που έχουν στήσει «χορό», αναπτύσσοντας ασύδοτη δράση σε όλη τη διαδρομή των προσφύγων απ' τα νησιά ως τα σύνορα.

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στα σύνορα, ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση «σε ΜΚΟ να ελέγξουν αυτή τη μετάδοση της παραπληροφόρησης και να σταματήσει αυτό το παιχνίδι με ανθρώπινες ζωές. Με ανθρώπους απροστάτευτους και κατατρεγμένους, δεν μπορούμε να παίζουμε. Αυτή είναι μια εγκληματική συμπεριφορά που πρέπει άμεσα να σταματήσει», και πρόσθεσε: «Και η έκκληση αυτή απευθύνεται κυρίως προς την Υπατη Αρμοστεία και σε διεθνείς οργανώσεις, διότι εδώ υπάρχει ευθύνη, η οποία πρέπει να καταλογιστεί. Δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή, τον έλεγχο της πληροφόρησης να τον έχουν παρα-οργανώσεις με το μανδύα των ΜΚΟ, που κατευθύνουν τους ανθρώπους αυτούς σε συνθήκες περαιτέρω εκμετάλλευσης. Αρκετή εκμετάλλευση έχουν υποστεί. Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει».

Απευθυνόμενος δε στους πρόσφυγες δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έκλεισαν το δρόμο να τον ξανανοίξουν», και τους προέτρεψε «να βρεθούν στα κέντρα υποδοχής», καλλιεργώντας και ελπίδες ότι «από εκεί και πέρα, να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επιτάχυνση της διαδικασίας της νόμιμης μετάβασής τους στην Ευρώπη, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου επιθυμούν να πάνε, μέσα από την επιτάχυνση της διαδικασίας της μετεγκατάστασης, του relocation».

Ακόμα, ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΕΕ, που έχουν προκαλέσει αυτή την κατάσταση εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε «μονομερείς ενέργειες, απαράδεκτες και καταδικαστέες» το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου, επιμένοντας να ισχυρίζεται ότι αυτό ήταν κάτι «πέρα και έξω από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης», παρά τη διάψευσή του απ' τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ και το γεγονός ότι και ο ίδιος υπέγραψε την κοινή ανακοίνωση των «28», η οποία αναφέρεται και στην τήρηση του Κώδικα Συνόρων της Σένγκεν, κάτι που προβλέπει ακόμα και το κλείσιμο συνόρων.

Η απόπειρα πάντως προσφύγων απ' την Ειδομένη να διασχίσουν τα σύνορα, σε αφύλαχτο σημείο, και να περάσουν στα Σκόπια θορύβησε την κυβέρνηση και πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης με τα άλλα κόμματα που προσπαθούν να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για τη στήριξη των επικίνδυνων αποφάσεων της ΕΕ και την εξουσιοδότηση που παρείχαν στον πρωθυπουργό να τις υλοποιήσει.

Την ευκαιρία δεν άφησε να πάει χαμένη η κυβέρνηση που ανέσυρε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη απάντησε πως η ΝΔ έχει γίνει «έρμαιο της ακροδεξιάς της πτέρυγας», ότι «επιδίδεται σε καθημερινές, πλέον, τηλεοπτικές επιδείξεις μικροπολιτικής και καιροσκοπισμού».

Χτες, με αφορμή τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, η Ολγα Γεροβασίλη μίλησε για «επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη», του καταλόγισε ότι «αντιδρά στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επιδίδεται σε κάθε είδους ακροδεξιά καπηλεία του προσφυγικού, σιωπά σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της χώρας μας», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στην βάρκα της ευαισθησίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ