Σάββατο 19 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Επιχειρούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» με «όχημα» τη διαπλοκή

Αναζητούν τρόπους να αποπροσανατολίσουν το λαό από την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και το χαρακτήρα της

Μια εικονική πραγματικότητα κατασκευάζουν και «σερβίρουν» στο λαό κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν, να καλλιεργήσουν σύγχυση και αυταπάτες ως προς την πολύ συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια... διαφυγής με «όχημα» την πάντα προσφερόμενη για το σκοπό αυτό «διαπλοκή». Η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση «για τη δικαιοσύνη» που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού την ερχόμενη Τρίτη και οι απειλές για ονόματα και διευθύνσεις που τάχα θα ακουστούν, εντάσσεται ακριβώς στο πλαίσιο αυτής τους της προσπάθειας.

Χαρακτηριστικές είναι οι χτεσινές δηλώσεις του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγα, στο ρ/σ «Real». Την ώρα που επιβεβαιώνεται ότι η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» συνεπάγεται νέα μέτρα - φωτιά και λάβρα για το λαό, ισχυρίστηκε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και την «αξιολόγηση» πως «η εικόνα που έχω είναι ότι οδηγούμαστε με θετικό τρόπο σ' αυτά τα οποία η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Επίσης, ενώ ο υφυπουργός, Τρ. Αλεξιάδης, προανήγγειλε απ' το βήμα της Βουλής ότι... τα «χειρότερα έρχονται», ο Π. Ρήγας υποστήριζε ότι «όλες οι προτάσεις είναι στην κατεύθυνση της επιβάρυνσης ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Δεν μπορούν να πληγούν πάλι τα στρώματα αυτά τα οποία είχαν πληγεί όλη την προηγούμενη περίοδο. Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως πρέπει να πληρώσουν και αυτοί οι οποίοι δεν πλήρωναν. Και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε αυτή την κατεύθυνση ήταν, γι' αυτό υπήρξαν και αντιδράσεις κάποια στιγμή από αυτούς οι οποίοι είχαν μεγαλύτερα εισοδήματα και δεν ήθελαν να πληρώνουν». Βαφτίζει, δηλαδή, τη νέα ένταση της αντιλαϊκής φοροληστείας ως «επιβάρυνση ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα», ενώ δεν επιχειρεί να συκοφαντήσει τις δίκαιες αντιδράσεις του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική σαν προερχόμενες από καθ' έξιν ...μπαταχτσήδες.

Και όλα αυτά, βέβαια, «κουκουλώνονται» βολικά κάτω από τη γνωστή ιστορία της «πάταξης της φοροδιαφυγής»: «Αυτοί που φοροδιαφεύγανε όλο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε, «γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να εντοπιστούν και να πληρώσουν. Επίσης, γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή και την προσπάθεια που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Ακόμα και για το Προσφυγικό, όπου η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ έχει τα γνωστά αποτελέσματα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να παρουσιάζει την πραγματικότητα αναποδογυρισμένη, ισχυριζόμενος ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι δυνατό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν»...

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, το ζήτημα Μουζάλα μοιάζει να θεωρείται λήξαν, παρά τους λεονταρισμούς του κυβερνητικού εταίρου, Π. Καμμένου, τους οποίους υποβαθμίζουν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη. Για το ζήτημα αυτό, ο Π. Ρήγας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής και θα οδηγηθούμε μέχρι τη λήξη της τετραετίας», ενώ στήριξε τον Γ. Μουζάλα, λέγοντας ότι «τιμάει με την άσκηση πολιτικής τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Επίσης τιμάει τη χώρα και την κυβέρνηση». Ταυτόχρονα, δήλωσε με νόημα: «Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα για να δώσουμε σημασία σε ένα λεκτικό σφάλμα. Νομίζω ότι αυτό το καταλαβαίνει και ο Πάνος Καμμένος, γιατί είναι άνθρωπος ο οποίος μπορεί ν' αξιολογήσει αυτά τα ζητήματα».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στο «News247», υποστήριξε πως μπροστά στα μεγάλα προβλήματα όπως «αξιολόγηση», χρέος, Προσφυγικό, Ασφαλιστικό κ.ά., «δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μένουμε σε επιμέρους παρεξηγήσεις» και πως εφόσον δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, «νομίζω πως είναι κάτι που θα ξεπεραστεί αρκετά εύκολα»...

Συνέχεια στα νταραβέρια με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία

Στο μεταξύ, άρχισαν χτες και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες διεθνούς συνεδρίου που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Συμμαχία Ενάντια στη Λιτότητα - για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη», όπου έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν εκπρόσωποι κομμάτων και της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας, δίνοντας συνέχεια στα σχετικά νταραβέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ που πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα.

Η εναντίωση στη λιτότητα, όπως αποδεικνύει η ίδια η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τα εμπόδια από τους κανόνες που ισχύουν σε επίπεδο ΕΕ για την ακόμα μεγαλύτερη κρατική στήριξη στο κεφάλαιο για να ανακάμψει η κερδοφορία του. Παρά ταύτα, ο Π. Ρήγας δεν δίστασε να επικαλεστεί ως και τα αιτήματα της Γαλλικής Επανάστασης σαν προτάγματα για το κόμμα τους και την κυβέρνησή τους. Ισχυρίστηκε ακόμα, περιβάλλοντας με ψευδαισθήσεις την κολεγιά με την ξεφωνημένη σοσιαλδημοκρατία, ότι «μέσα στην Ευρώπη η ανάγκη για δημοκρατική, προοδευτική, αριστερή μετατόπιση όλο και μεγαλώνει» και πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που «ανοίγει δρόμους για όλη την Ευρώπη»...

«Στην Ευρώπη δίνεται μια μάχη αρχών και αξιών που αναδιατάσσει πολιτικές ισορροπίες και στρατόπεδα στην ΕΕ» ανέφερε, συστήνοντας ουσιαστικά στο λαό να εναποθέσει ελπίδες στη λυκοσυμμαχία, την ώρα που έχει πλήρως αποκαλυφθεί η αποκρουστική της όψη.

Χτες βράδυ μίλησαν ακόμα οι Γ. Δραγασάκης και Ευ. Τσακαλώτος, ενώ σήμερα θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ