Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Λιβυκό ΟΧΙ στη διάσκεψη του ΟΠΕΚ...

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Εκπρόσωπος της Λιβύης στον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών - ΟΠΕΚ - απέρριψε χτες την πρόσκληση για συμμετοχή στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα του Κατάρ στις 17 Απρίλη, με κεντρικό θέμα συζήτησης το «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής στα επίπεδα του περασμένου Γενάρη, ώστε να σταματήσει η διεθνής μεγάλη μείωση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» που παρατηρείται από τον Ιούνη του 2014.

Ο Λίβυος αξιωματούχος ζήτησε την εξαίρεση της χώρας του από πιθανούς περιορισμούς στην πετρελαϊκή παραγωγή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επιτραπεί στη Λιβύη να αυξήσει την παραγωγή της, που σήμερα περιορίζεται σε 400.000 βαρέλια τη μέρα, «μόλις βελτιωθεί η κατάσταση ασφαλείας»...

Στο φόντο τα σχέδια της επόμενης επέμβασης...

Το ίδιο διάστημα, εντείνονται οι σχεδιασμοί δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να προχωρήσουν στην επόμενη φάση επέμβασης στη Λιβύη, με πρόσχημα αυτήν τη φορά τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», που οι ίδιοι δημιούργησαν και τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Χτες ολοκληρώθηκε στην Τύνιδα η συνάντηση υπουργών Εξωτερικών γειτονικών χωρών της Λιβύης, εκπροσώπων της ΕΕ, της Αφρικανικής Ενωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, δίχως να γίνει άμεσα γνωστό το όποιο αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, Τυνήσιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ξανάνοιξαν τα μεθοριακά περάσματα προς τη Λιβύη μετά από «σφράγισμα» δύο βδομάδων, με αφορμή τις επιθέσεις τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη μεθοριακή πόλη Μπεν Γκερντάν. Ωστόσο, οι ίδιοι αποφάσισαν την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Τυνησία, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας τον περασμένο Νοέμβρη σε λεωφορείο της προεδρικής φρουράς με αποτέλεσμα το θάνατο 20 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ