Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Εγκαινιάζουν έργο - «φούσκα»!

Η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της υπό κατασκευήν μαρίνας

Με φιέστα, σήμερα το απόγευμα, ετοιμάζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Λευκάδας να «γιορτάσει την έναρξη και λειτουργία» της μαρίνας, η οποία κατασκευάζεται στην πόλη με δημόσιο χρήμα και θα την εκμεταλλεύεται ένας ιδιώτης για 40 χρόνια!

Στα εγκαίνια - «φούσκα» της μαρίνας, όπου αναμένεται να παρευρεθούν παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εταιρίας που θα εκμεταλλεύεται το έργο, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρ. Πάχτας, μόνο οι τουαλέτες είναι προς χρήση! Οι εργασίες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί, όπως έχει σχεδιαστεί, το έργο της Μαρίνας (κτίριο πολλαπλών χρήσεων, συγκροτήματα γραφείων και καταστημάτων, ξενοδοχείο, μονάδα επισκευής και συντήρησης σκαφών κλπ.), συνεχίζονται και θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι, τελικά, να υλοποιηθεί το έργο.

Και όλα αυτά, παρά την εντατικοποίηση της δουλιάς, καθώς οι εργαζόμενοι, τον τελευταίο μήνα, για τις ανάγκες της προετοιμαζόμενης φιέστας, δουλεύουν ήλιο με ήλιο επί επτά ημέρες τη βδομάδα. «Μας έχει βγει η πίστη. Δεν πάει άλλο. Είναι δυνατόν να μπορούμε να δουλεύουμε σε τέτοιους ρυθμούς; Οικοδομικές εργασίες είναι αυτές όχι παίξε γέλασε», μας είπε χαρακτηριστικά ένας εργάτης που δουλεύει εκεί. Επιπλέον σε όλη αυτή την προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την προετοιμασία της φιέστας, έχουν επιστρατευτεί αυθαίρετα και οι υπηρεσίες καθαρισμού του δήμου για τον καλλωπισμό του χώρου.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη φιέστα που ετοιμάζεται, η οποία με την παρουσία τοπικών κυβερνητικών παραγόντων αποσκοπεί στο να καλυφθεί το γεγονός του ξεπουλήματος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του νομού και καλεί τους Λευκαδίτες να αγωνιστούν για μια ανάπτυξη, με έργα παραγωγικά σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Με τυμπανοκρουσίες και πολύ θόρυβο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να εγκαινιάσει... τις τουαλέτες της μαρίνας, που κατασκευάζεται με δημόσιο χρήμα και με προσφορά του οικοπέδου από τους Λευκαδίτες, για να θησαυρίζει επί 40 χρόνια ο ιδιώτης. Τα εγκαίνια αυτά έχουν να κάνουν με την προβολή έργου από τους τοπικούς άρχοντες και κατ' επέκταση, την προβολή κυβερνητικού έργου, αλλά και με την ...τσέπη του ιδιώτη που βιάζεται να αρχίσει να εισπράττει, τη στιγμή που δεν παρέχει καμιά υπηρεσία πέρα από τις τουαλέτες.

Η φιέστα με την παρουσία τοπικών και κυβερνητικών παραγόντων αποσκοπεί στο να καλύψει το γεγονός του ξεπουλήματος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του νομού.

Ρωτάμε:

Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Δήμου;

Με ποιο δικαίωμα κατασπαταλιέται το δημόσιο χρήμα, για την προβολή όλων αυτών που κατέχουν δημόσια αξιώματα για προσωπικά οφέλη;

Οι Λευκαδίτες, που μοχθούν και βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της αντιαναπτυξιακής πολιτικής (λιτότητα, ανεργία, μείωση αγροτικού εισοδήματος, μείωση τζίρου ΕΒΕ, υποβάθμιση προσφερομένων υπηρεσιών σε Παιδεία και Υγεία), προκαλούνται βάναυσα από τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού. Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΝΕ καλεί το λαό της Λευκάδας να γυρίσει την πλάτη στους γιορτασμούς του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησης. Καλεί τους Λευκαδίτες να αγωνιστούν για μια ανάπτυξη με έργα παραγωγικά, σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι του ιδιωτικού κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ