Πέμπτη 24 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνέντευξη Τύπου για το Προσφυγικό

Από την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τη Λαϊκή Επιτροπή σε πρόσφυγες στο πρώην εργοστάσιο της «ΡΟΚΑ»
Από την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τη Λαϊκή Επιτροπή σε πρόσφυγες στο πρώην εργοστάσιο της «ΡΟΚΑ»
Στις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος, στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και στις προτάσεις του ΚΚΕ για την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των προσφύγων και των μεταναστών στο χώρο του Αερινού όπου βρίσκονται, μέχρις ότου βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που απαιτείται, αναφέρθηκαν ο Γιώργος Λούμας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος, και ο Απ. Νάνος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στο Βόλο με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του Κόμματος στο χώρο του Αερινού.

Σημείωσαν ότι η απουσία του κράτους είναι δεδομένη και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη πίεση για να ξεπεραστεί, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να αναληφθούν και οι ευθύνες που αναλογούν στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Για τις επόμενες μέρες, χρειάζεται να καλυφτούν σοβαρότατες ελλείψεις και ανεπάρκειες του χώρου στο Αερινό, κάτι που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της 111 Πτέρυγας Μάχης, άλλους εργαζόμενους και φορείς, δεν καλύπτεται από την αλληλεγγύη που έτσι κι αλλιώς δυναμώνει.

Αφού υπογράμμισαν ότι το Αερινό μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως προσωρινή λύση και χρειάζεται να βρεθεί άλλος, κατάλληλος χώρος, ανέφεραν: Υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερο εξοπλισμό (μεγαλύτερες σκηνές, ράντζα - κρεβάτια, σλίπινγκ μπαγκς κ.λπ.). Να τοποθετηθούν κάποια μεγάλα αντίσκηνα (ως υπόστεγα) για την καθημερινή τους ενασχόληση, για να προφυλάσσονται από τον ήλιο και τη βροχή και να λειτουργούν ως πρόχειρες τραπεζαρίες, με παράλληλη τοποθέτηση τραπεζιών, πάγκων, καρεκλών. Να δοθεί η δυνατότητα σε μητέρες να ζεσταίνουν λίγο γάλα για τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει υποδομή μιας πρόχειρης κουζίνας, κάποιες οικοσκευές, 1 - 2 ψυγεία. Να στηθεί ένα ιατρείο και να παραμένει ολόκληρο το 24ωρο μονάδα επειγόντων περιστατικών.

  • Είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από δεκάδες εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, νέους, συνταξιούχους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της συνοικίας, παρέδωσαν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο πρώην εργοστάσιο της «ΡΟΚΑ», έξω από τη Λάρισα, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Νεάπολης - Φιλιππούπολης. Η προσπάθεια για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται στο ΚΑΠΗ Νεάπολης (Πατέρα 74), αύριο Παρασκευή 25/3 και κάθε Παρασκευή από 18.30 έως 19.30 και θα εμπλουτιστεί και με άλλες δράσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ