Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Βατή αντίπαλος

Ως βατή χαρακτηρίστηκε από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού η ομάδα η οποία θα βρεθεί στον δρόμο του, στον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση, της ανάδειξης των ζευγαριών στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Νιόν της Γαλλίας, έκανε απ' ό,τι φαίνεται το «χατίρι» του «τριφυλλιού», αφού τον «ζευγάρωσε» με την 13 φορές πρωταθλήτρια Τσεχίας, Σλάβια Πράγας. Στους «πράσινους» η αισιοδοξία ήταν διάχυτη, παρότι επίσημα προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. «Η κλήρωση ήταν καλή γιατί αποφύγαμε τα μεγαθήρια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η Σλάβια είναι ομάδα του χεριού μας. Επιπλέον, δε θα έχουμε και άλλοθι στην περίπτωση που θα αποκλειστούμε. Στόχος μας είναι να πετύχουμε ένα γκολ τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Κυράστας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γιάννη Γκούμα, που είπε: «Ηταν μέσα στις ομάδες που προτιμούσαμε. Πλέον η κατάσταση είναι στα χέρια μας και θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αφού αν αποκλειστούμε θα είναι αποτυχία». Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σαραβάκος, μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας την κλήρωση, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μπορεί ο Παναθηναϊκός να απέφυγε τα μεγάλα ονόματα που υπήρχαν, αλλά δεν παύει η Σλάβια να είναι μια φιλόδοξη ομάδα και πιστεύω ότι θα είναι και επικίνδυνη. Οπότε πιστεύω ότι το έργο του Παναθηναϊκού θα είναι δύσκολο, έτσι κι αλλιώς».

Στην αντίπερα όχθη, το άκουσμα της κλήρωσης στους ανθρώπους της περσινής δευτεραθλήτριας Τσεχίας δημιούργησε τουλάχιστον προβληματισμό, καθώς όπως τόνισε ο τεχνικός της Γιόσεφ Πέσιτσε «ήθελα άλλον αντίπαλο». Ο Γιαν Σουχοπάρεκ, ο πολύπειρος αρχηγός των Τσέχων, έχρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό τονίζοντας ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 60-40 υπέρ της ελληνικής ομάδας: «Ο ΠΑΟ είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Είναι έμπειρη και πολύ καλή ομάδα καθώς έχει παίκτες με ποιότητα. Σίγουρα λοιπόν ο ΠΑΟ είναι καλύτερη ομάδα και είναι πιο πιθανό να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα στο ποδόσφαιρο όλοι οι αγώνες είναι ανοιχτοί. Ολα τα παιχνίδια αρχίζουν από το 0-0. Ομως, ο ΠΑΟ έχει πολύ καλούς παίκτες και καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Επιπροσθέτως, το δεύτερο ματς θα είναι στην Αθήνα κι εκεί ο ΠΑΟ έχει μια καταπληκτική έδρα. Ο ΠΑΟ έχει 60% πιθανότητες πρόκρισης κι εμείς 40%». Από τους Τσέχους παίχτες που στις 7 ή 8 Αυγούστου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τσεχία, ξεχωρίζουν τα δύο αδέρφια Ντόσεκ, ο αμυντικός Λούκας, ο επιθετικός Τόμας, ο βετεράνος αμυντικός Σουχοπάρεκ, οι μέσοι Ντόσταλεκ και Κούχαρ και ο πολύπειρος και με θητεία εφτά χρόνων στη Γερμανία (Καϊζερσλάουτερν, Νυρεμβέργη, Στουτγκάρδη) επιθετικός, Κούκα. Στην επιθετική γραμμή, πολλές λύσεις δίνει - εκτός των Ντόσεκ και Κούκα - ο Ζελένκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ