Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Διαδήλωση για τις αθετημένες υποσχέσεις

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΠΡΑΣΟΒ.-

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο κρατικό εργοστάσιο κατασκευής φορτηγών οχημάτων της πόλης Μπράσοβ, στη βιομηχανική περιοχή της κεντρικής Ρουμανίας, διαδήλωσαν χτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθούς πείνας που λαμβάνουν, τις αυξήσεις του κόστους ζωής και την υψηλή φορολογία που επιβάλλει σε βάρος τους η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν ξανάρχισε, όπως έχει υποσχεθεί, την παραγωγή φορτηγών από το εργοστάσιο και αν αυτού εισάγει οχήματα από το εξωτερικό.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποσχέθηκε στους διαδηλωτές ότι «θα παραγγελθούν 220» φορτηγά από το εργοστάσιο, δηλώνοντας ότι θα καλυφθούν με αυτά οι ανάγκες σε πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών που χρειάζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριαν Ναστάζι, εμφανίστηκε οργίλος διότι η απεργία και η διαδήλωση συνέπεσε με την επίσκεψη ξένων «επενδυτών» - δε διευκρινίστηκε η εθνικότητά τους ή ποια αυτοκινητοβιομηχανία εκπροσωπούν - που επιθεωρούσαν την επιχείρηση προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εξαγοράσουν ποσοστό της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ