Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε ρυθμούς προετοιμασίας τα Μαθητικά Φεστιβάλ

Από παλιότερο Μαθητικό Φεστιβάλ στη Νέα Ιωνία
Από παλιότερο Μαθητικό Φεστιβάλ στη Νέα Ιωνία
Στην προετοιμασία των Μαθητικών Φεστιβάλ που ξεκινούν τις επόμενες βδομάδες ρίχνονται οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ, ώστε να γίνουν υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Κυριακή οι Μαθητικές ΟΒ Ν. Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου της ΚΝΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη ενόψει του φεστιβάλ, που θα γίνει την Κυριακή 24 Απρίλη, στο Θεατράκι του ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο.

Ακόμη, την Κυριακή 3 Απρίλη θα πραγματοποιήσουν προφεστιβαλικό εργαστήρι με θέμα «Τι μαθαίνουμε στο σχολείο για τον πόλεμο και την προσφυγιά και τι ισχύει στην πραγματικότητα», στις 12 το μεσημέρι, στο 5ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Στο προφεστιβαλικό εργαστήρι θα προβληθεί βίντεο της ΚΝΕ για τον πόλεμο και την προσφυγιά, θα παρουσιαστεί project μαθητών για το Προσφυγικό και συζήτηση. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής για το Μαθητικό Φεστιβάλ και τις ομάδες που ήδη έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιό του (μουσική, χορευτική, θεατρική, ζωγραφικής κ.ά.).

Αντίστοιχα προετοιμάζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ των σχολείων Περιστερίου - Ιλίου, που θα γίνει στις 16 Απρίλη, στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι. Συναυλίες, μουσικά και άλλα αφιερώματα, αλλά και μία αναδρομή που ετοιμάζουν μαθητές στην ιστορία του σχολικού συγκροτήματος της Χωράφας μέσα από τους μαθητικούς αγώνες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα που συνεχώς εμπλουτίζεται στο δρόμο προς το φεστιβάλ.

Παράλληλα, η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου της ΚΝΕ διοργανώνει την Κυριακή 3 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στον «καφενέ Φαμελιά» (Εθνικής Αντιστάσεως 87), σύσκεψη νεολαίας με θέμα «Ο καπιταλισμός γεννάει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Παλεύουμε για την ανατροπή του». Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Σκοπός της σύσκεψης είναι η πλατιά συζήτηση με τη νεολαία της περιοχής για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και η καλύτερη οργάνωση του Μαθητικού Φεστιβάλ.

Η δραστηριότητα αυτή έχει ήδη απλωθεί σε πολλές συνοικίες, με στόχο τα Μαθητικά Φεστιβάλ, τα οποία χτίζονται με το μεράκι των μαθητών μελών και φίλων της ΚΝΕ, να απαντήσουν στους προβληματισμούς της νεολαίας, στην ανάγκη για δημιουργία, συλλογικότητα, συνεχίζοντας να αποτελούν έναν αξιόλογο θεσμό που διαρκώς εξελίσσεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ