Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ρατσιστικό παραλήρημα και ... «λάδι» ΕΕ - ΝΑΤΟ

Η υπεράσπιση της 4ης Ιουλίου του φασίστα Ι. Μεταξά, το ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον των προσφύγων, καλύπτοντας ταυτόχρονα ΕΕ, ΝΑΤΟ για τις επεμβάσεις τους που ξεριζώνουν τους λαούς, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης, ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της συνέντευξης του αρχηγού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκου, στην εφημερίδα «Η Ελεύθερη Ωρα», το περασμένο Σάββατο. Η συνέντευξη αφορούσε κυρίως το 8ο συνέδριο του φασιστικού μορφώματος, το οποίο έγινε στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας για τον κύριο στόχο του συνεδρίου της οργάνωσής του, ανέφερε ότι «ο σκοπός του συνεδρίου μας εμπεριέχεται στη φράση - σύνθημα: Θέλουμε την πατρίδα μας πίσω. Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κατέχεται από ξένες δυνάμεις και επικρατεί στην πατρίδα μας η ξενοκρατία», «βγάζοντας λάδι» έτσι το καπιταλιστικό σύστημα και βέβαια το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο άλλωστε υπηρετεί. Μιλώντας ειδικά για το Προσφυγικό, πέρα από το ρατσιστικό ντελίριο πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι είναι «οι βασικοί υπεύθυνοι για όλη αυτή την εισβολή, στην πραγματικότητα, που έγινε στην πατρίδα μας», επιδιώκοντας να αποπροσανατολίσει για τις συμφωνίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας που έχει προσυπογράψει η κυβέρνηση. Η μόνη αναφορά που έκανε για την ΕΕ, ήταν ότι αν δεν ήταν μέλος της η Ελλάδα, δεν θα «είχαμε λαθρομετανάστες», αφού τώρα βλέπουν την Ελλάδα ως χώρα εισόδου στην Ευρώπη.

Οσο για τα μνημόνια, είπε ότι «δεν έρχεται κάποια λύση με όλα αυτά τα μνημόνια... Καμία ανάπτυξη δεν έρχεται», δηλαδή αν ερχόταν καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλωστε, οι φασίστες είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος και αυτό υπηρετούν σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στους ίδιους άξονες κινήθηκε η ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου κατά τη λήξη του συνεδρίου, προσθέτοντας βέβαια πρωτόγονο αντικομμουνισμό, πυροδοτώντας από κάτω συνθήματα όπως «αλήτες προδότες κομμουνιστές», δείχνοντας ότι ακόμα τους πονάει που ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που έμπηξε στην καρδιά του φασισμού το σφυροδρέπανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ